Tekla
5 °C
19 °C

Elhunyt Natasha Richardson

2009.03.19. 06:14 Módosítva: 2009.03.19. 08:19
Szerda éjszaka elhunyt Natasha Richardson. A brit színésznő hétfőn szenvedett ártatlannak tűnő síbalesetet, ami után kómába esett, majd szerdán már agyhalott volt.

Szerda éjszaka elhunyt Natasha Richardson. A brit színésznő, Liam Neeson felesége hétfőn szenvedett síbalesetet, ami után pár órával később kómába esett.

20030225 zaf t54 011

Maga a baleset nem tűnt súlyosnak. Richardson egy kezdőknek kialakított sípályán gyakorolt oktató felügyeletével Kanadában, amikor elesett. Bukósisak nem volt rajta, de a szemtanúk szerint nevetve pattant fel, és még egy papírt is aláírt, hogy nincs szüksége orvosi ellátásra. Csak egy órával azután kezdett erős fejfájásra panaszkodni, hogy visszatért a hotelszobájába.

Szerdán lapjelentések szerint már agyhalott volt, férje aznap Montrealból New Yorkba szállította. A család egyik ismerőse szerint már "meghalni hozta haza, hogy még egy napot családjával tölthessen".

Natasha Richardson több mint harminc hollywoodi filmben szerepelt, például az 1990-es A szolgálólány meséjében, a 98-as Apád-anyád ide jöjjön!-ben, az Álmomban már láttalak-ban Jennifer Lopezzel játszott, Koltai Lajos Este című filmjében az anyjával. A filmeknél nagyobb elismerést hoztak neki a színpadi szerepek, játszott Opheliát a Hamletben, Helenát a Szentivánéji álomban, és 98-ban Tony-díjat kapott a Kabaré című musicalért.