Megint összeáll a Monty Python

2009.03.30. 12:30 Módosítva: 2009.03.30. 12:30
Film készült a csapat 40. évfordulója alkalmából. John Cleese meg a lesújtó kritikákat gyűjtötte egybe, és csak a nagy ellenfelet hagyta ki.

Ismét összeáll a legendás Monty Python Repülő Cirkusza egy dokumentumfilmre, ami abból az alkalomból készült, hogy 40 éve szerepelt először a BBC-n az abszurd humorú brit csapat. Címe: Monty Python: majdnem az igazság - az ügyvéd változata. (Monty Python: Almost the Truth - the Lawyer's Cut). John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones és Michael Palin ezúttal sem tagadja meg önmagát.

John Cleese, akinek állandó rovata van a The Spectator című hetilapban, ez alkalomból a Monty Pythonról írt egykori vegyes", azaz lesújtó kritikákból ollózott. A társulat hajdani nagy ellenfelét, Richard Ingramet, a The Spectator egykori kritikusát sikerült vérig sértenie, mert a nevét sem említette meg. Ingram a The Evening Standardnek nyilatkozva különösen azok után vélte övön alulinak Cleese eljárását, hogy a színész már korábban "bosszút állt" rajta: a Waczak-szálló című tv-sorozat egyik figuráját róla nevezte el.

A dokumentumfilmet októberben adják ki dvd-n és Blu-Ray változatban, és várhatóan - megemlékezve az első, 1969 októberi szereplése - tévében is mutatnak belőle részleteket. Az öt művész mellett archív felvételről látható lesz az 1989-ben elhunyt Graham Chapman, továbbá számos kollégát és hírességet is meginterjúvolnak, köztük Jeff Bridges és Dan Aykroyd színészeket, Tim Roth rendezőt, Hugh Hefnert, a Playboy főnökét, és Bruce Dickinsont, az Iron Maiden metálbanda énekesét.