Olivér
4 °C
8 °C

A drogos dj barátnője Lengyel Rita

2009.04.02. 13:48 Módosítva: 2009-04-02 16:33:05
A forgalmazók csak egy svéd retrómozit mertek indítani a Titanic filmfesztivál mellett a 3d-s szörnyfilm ellen. Paul Kalkbrenner DJ közönségtalálkozót és bulit is tart a Berlin Calling után.

Szörnyek az űrlények ellen

Spielberg animációs cége, a DreamWorks leforgatta a saját Szörny Rt.-jét, ami az 58,2 millió dolláros nyitóbevételével azonnal az amerikai toplista élére került, azóta 71,7 milliónál jár. A Cápamesét is jegyző rendező Rob Letterman le sem tagadhatná, hogy horrorrajongó: korábban A szörny látványeffektjein dolgozott, ezzel a rajzfilmmel pedig olyan klasszikusok előtt tiszteleg, mint az 50 láb magas nő , a Lugosi-filmek őrült tudósai , a Steve McQueen-féle Massza , a fekete lagúna szörnye, és a japánok lepkeréme. Amerikát megint fenyegeti valami, és csak a kormány válogatott szörnycsapata tudja megfékezni olyan tagokkal, mint Rovaroszaurusz, Zseléember, és az őrült Dr. Csótány. A rajzfilm 7,3 pontot kapott az IMDb-n, a Rottentomatoeson 70 százalékot. Az index kritikusa 7 pontot adott rá a 10-ből, de más kritikusok is inkább dicsérték: "Animált elvarázsolt kastély, ha 3D-ben nézed" (Rolling Stone), "Jól felépített mese, ami ügyesen kiforgatja az elkoptatott kliséket" (USA Today). Csak a Mineapolis Star Tribune-nek nem tetszett: "a gyerekek egyik szereplővel sem tudnak azonosulni". Az agynélküli Zseléemberrel azért jobb is, hogy nem akarnak.

Együtt

Bár a Titanic filmfesztivállal felerősödött a "minden héten skandináv film"-korszak , a Grantfilm Lukas Moodysson 2000-es retrómoziját nyomta moziba. Az agyondíjazott svéd rendező már jóval a Mamma Mia! előtt rájött, hogy a virágfüzér meg az ABBA újra menő. 1975-ben játszódó drámájában egy kertvárosi házban épül fel a tökéletes hippikommuna - ami csak látszólag tökéletes, mert a focizó forradalmár és a lelkes csapatvezér nehezen tolerálják a leszbikus anya, meg a poligámiát éltető barátnő kirohanásait. A 24 ezer dollárból forgatott Együttel csak Amerikában 1 millió dollárt kerestek a készítők. 7,4 ponton áll az IMDb-n, Lukas Moodysson pedig 14 díjat zsebelt be a horvát, norvég, francia és amerikai fesztiválokon.

Berlin Calling

A napszemüveges, kopasz DJ, Paul Kalkbrenner - micsoda meglepetés - napszemüveges, kopasz DJ-t alakít Hannes Stöhr legújabb filmjében, amiben csak leszbikus lányok, droghegyek, meg eszméletvesztésig tartó lemezpörgetések vannak. Ráadásul a magyar származású Lengyel Rita alakítja a nőjét. A Berlin Calling 7,3 pontot kapott az IMDb-n, és az idei Titanic programjába is bekerült. Április 3-án, pénteken Hannes Stöhr és Rita Lengyel is eljön az Uránia moziban rendezett premiervetítésre, Kalkbrenner pedig nemcsak közönségtalálkozót, bulit is tart aznap este.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?