Huba
19 °C
33 °C

Kirúgta a Fox a torrentező kritikust

2009.04.08. 09:11 Módosítva: 2009-04-08 09:19:55
A FoxNews amerikai hírtelevízió kirúgta egyik újságíróját, mert az X-Men: Kezdetek című film kalózmásolata alapján írt beszámolót a hivatalosan csak április végén a mozikba kerülő alkotásról.

A film főszerepét játszó Hugh Jackman ausztrál színész "nagyon bosszantónak" nevezte, hogy a film egy félig kész verziója kikerült az internetre, és bárki letöltheti, közölte a News Corporation társaság kedden..

A FoxNews hírtelevízió weboldalán múlt csütörtökön jelent meg Roger Friedman cikke az "X-Men: Kezdetek" című filmről, a kalózmásolat alapján. Friedman kritikája a filmről pozitív volt, de azt is leírta, hogy milyen könnyű volt azt illegálisan megszerezni az internetről. A cikket a filmet készítő "20th Century Fox" stúdió tiltakozása után levették az oldalról, és hétvégén már arról érkeztek hírek, hogy az újságírót elbocsátották.

A News Corporation az AFP francia hírügynökség megkeresésére egy e-mailben megerősítette, hogy Friedmant a kalózmásolatos cikk miatt rúgta ki a FoxNews, a cég tiltakozása után. A FoxNews és a 20th Century Fox filmstúdió is a Rupert Murdoch tulajdonában lévő News Corporation része.

Közben a Sydneyben a film promóciós körútján lévő főszereplő, Hugh Jackman csalódottságának adott hangot a film kiszivárogtatása miatt. Közölte, hogy "szíven ütötte a hír". Jackman elmondta, hogy az internetre került változat félkész, "olyan, mint egy Ferrari a fényezés nélkül". Az ausztrál színész elmondta, hogy az FBI már nyomoz a kiszivárogtató után, és "nagyon komolyan veszik az ügyet".

A "Twentieth Century Fox" szóvivője a kiszivárogtatás után közvetlenül úgy nyilatkozott, hogy az internetre kikerült változatból hiányoztak effektek, egyes jelenetek, és a zenei aláfestés sem a végleges volt.