Erzsébet
1 °C
4 °C

Kirúgta a Fox a torrentező kritikust

2009.04.08. 09:11 Módosítva: 2009-04-08 09:19:55
A FoxNews amerikai hírtelevízió kirúgta egyik újságíróját, mert az X-Men: Kezdetek című film kalózmásolata alapján írt beszámolót a hivatalosan csak április végén a mozikba kerülő alkotásról.

A film főszerepét játszó Hugh Jackman ausztrál színész "nagyon bosszantónak" nevezte, hogy a film egy félig kész verziója kikerült az internetre, és bárki letöltheti, közölte a News Corporation társaság kedden..

A FoxNews hírtelevízió weboldalán múlt csütörtökön jelent meg Roger Friedman cikke az "X-Men: Kezdetek" című filmről, a kalózmásolat alapján. Friedman kritikája a filmről pozitív volt, de azt is leírta, hogy milyen könnyű volt azt illegálisan megszerezni az internetről. A cikket a filmet készítő "20th Century Fox" stúdió tiltakozása után levették az oldalról, és hétvégén már arról érkeztek hírek, hogy az újságírót elbocsátották.

A News Corporation az AFP francia hírügynökség megkeresésére egy e-mailben megerősítette, hogy Friedmant a kalózmásolatos cikk miatt rúgta ki a FoxNews, a cég tiltakozása után. A FoxNews és a 20th Century Fox filmstúdió is a Rupert Murdoch tulajdonában lévő News Corporation része.

Közben a Sydneyben a film promóciós körútján lévő főszereplő, Hugh Jackman csalódottságának adott hangot a film kiszivárogtatása miatt. Közölte, hogy "szíven ütötte a hír". Jackman elmondta, hogy az internetre került változat félkész, "olyan, mint egy Ferrari a fényezés nélkül". Az ausztrál színész elmondta, hogy az FBI már nyomoz a kiszivárogtató után, és "nagyon komolyan veszik az ügyet".

A "Twentieth Century Fox" szóvivője a kiszivárogtatás után közvetlenül úgy nyilatkozott, hogy az internetre kikerült változatból hiányoztak effektek, egyes jelenetek, és a zenei aláfestés sem a végleges volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?