Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Nem hoztak nézettséget a tinilányidomok

2009.04.20. 17:04 Módosítva: 2009-04-20 21:08:52
Budapesten ötezren, és összesen tízezren látták a feszes testű lányokkal forgatott magyar Álom.netet az első hétvégén, ami ahhoz képest kevés, hogy már a plakáton sikervígjátéknak kiáltották ki. Lukáts Andor új filmjére csak 157 budapesti fizetett be.

Nem rohantak nagy tömegekben a tinik az első magyar pompomlányos vígjátékra, a Labancz Lillával forgatott Álom.netet csak 5389-en látták Budapesten. Ehhez képest a legutóbbi közönségfilmet, a Made in Hungáriát az első hétvégén több mint húszezren nézték meg a fővárosban, a Valami Amerika második részét 33 ezren. Az eredmény különösen annak fényében kínos, hogy a plakáton előre sikervígjátéknak titulálták a filmet, és a rendező összesen 450 ezres nézettséget várna.

"Ahhoz képest, hogy hányan voltak moziban a hétvégén, elégedett vagyok" - nyilatkozta Cirkó József producer, de teljes országos nézettséget egyelőre ő sem tudott mondani. Később aztán megkaptuk a számot: a tinifilm országos nézettsége 10 644 volt.

11

Nem teljesített kiemelkedően a frissen bemutatott Eastwood-film sem. A Gran Torinóra 7479 jegyet váltottak Magyarországon, ami az országos toplista ötödik helyére volt elég. Pedig Amerikában ez hozta a színész-rendezőnek a pályája legnagyobb mozibevételét: 29 millió dollárral nyitott, ami messze túlszárnyalta a 2000-ben bemutatott Űrcowboyok 18,1 millió dolláros első hétvégéjét. Az Álom.netet Budapesten azért maga mögött hagyta a Gran Torino, miután itt 6434-an látták.

Most mutatták be a Prima Primaverát is, amiért Lukáts Andor a szemlén díjat kapott, de csak 157 néző volt rá kíváncsi a fővárosban. Pedig a szemlén riporterünk óvatosan megdicsérte a filmet, ami a százezer nézőt is megért Konyecre emlékeztette.

Még mindig pörög a Gettómilliomos

A nézettségi versenyt a két hete játszott Halálos iram nyerte 16 ezer nézővel, a Szörnyek az űrlények ellen 13 ezer nézővel a második helyen végzett. Kilencedik hete tartja magát az első tízben a Gettómilliomos, amire most 2963 jegy kelt el. A Trainspotting rendezőjének Oscar-nyertes filmjét Magyarországon eddig 119 ezren látták összesen, és 38 millió forint bevételt hozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?