Nem hoztak nézettséget a tinilányidomok

2009.04.20. 17:04 Módosítva: 2009.04.20. 21:08
Budapesten ötezren, és összesen tízezren látták a feszes testű lányokkal forgatott magyar Álom.netet az első hétvégén, ami ahhoz képest kevés, hogy már a plakáton sikervígjátéknak kiáltották ki. Lukáts Andor új filmjére csak 157 budapesti fizetett be.

Nem rohantak nagy tömegekben a tinik az első magyar pompomlányos vígjátékra, a Labancz Lillával forgatott Álom.netet csak 5389-en látták Budapesten. Ehhez képest a legutóbbi közönségfilmet, a Made in Hungáriát az első hétvégén több mint húszezren nézték meg a fővárosban, a Valami Amerika második részét 33 ezren. Az eredmény különösen annak fényében kínos, hogy a plakáton előre sikervígjátéknak titulálták a filmet, és a rendező összesen 450 ezres nézettséget várna.

"Ahhoz képest, hogy hányan voltak moziban a hétvégén, elégedett vagyok" - nyilatkozta Cirkó József producer, de teljes országos nézettséget egyelőre ő sem tudott mondani. Később aztán megkaptuk a számot: a tinifilm országos nézettsége 10 644 volt.

11

Nem teljesített kiemelkedően a frissen bemutatott Eastwood-film sem. A Gran Torinóra 7479 jegyet váltottak Magyarországon, ami az országos toplista ötödik helyére volt elég. Pedig Amerikában ez hozta a színész-rendezőnek a pályája legnagyobb mozibevételét: 29 millió dollárral nyitott, ami messze túlszárnyalta a 2000-ben bemutatott Űrcowboyok 18,1 millió dolláros első hétvégéjét. Az Álom.netet Budapesten azért maga mögött hagyta a Gran Torino, miután itt 6434-an látták.

Most mutatták be a Prima Primaverát is, amiért Lukáts Andor a szemlén díjat kapott, de csak 157 néző volt rá kíváncsi a fővárosban. Pedig a szemlén riporterünk óvatosan megdicsérte a filmet, ami a százezer nézőt is megért Konyecre emlékeztette.

Még mindig pörög a Gettómilliomos

A nézettségi versenyt a két hete játszott Halálos iram nyerte 16 ezer nézővel, a Szörnyek az űrlények ellen 13 ezer nézővel a második helyen végzett. Kilencedik hete tartja magát az első tízben a Gettómilliomos, amire most 2963 jegy kelt el. A Trainspotting rendezőjének Oscar-nyertes filmjét Magyarországon eddig 119 ezren látták összesen, és 38 millió forint bevételt hozott.