Heteroszerelmes lenne már Kovács Lehel

2009.05.29. 11:18 Módosítva: 2009.05.29. 13:21
Szokatlan módon egy sztriptízbárban, a vetítés előtt tartották az Intim fejlövés című, csütörtökön mozikba kerülő film sajtótájékoztatóját. Így előre lelőtték a poénokat, miközben Michelle Wild kevés sikkerrel próbált jó kérdéseket feltenni a színészeknek, akik zavartan markolgatták a rudat. A film, ha nincs is a marketingre elég pénz: jó, a legjobb benne pedig Kovács Lehel, akivel a tájékoztató után interjúztunk.
Fotó: Szécsi István
Fotó: Szécsi István

Elég frusztrált ez a helyzet.

Mire gondolsz?

Egy sztriptízbárban vagyunk olyan rudak között, amit ötven punci
súrol naponta.

De hát itt is forgattátok az Intim fejlövést. Civilben nem jársz sztriptízbárba?

Ha kedvem lenne hozzá, pénzem akkor sem lenne.

Miből élsz?

A Katona József színház tagja vagyok ahol havi 12-23 alkalommal játszom, de más társulatoknál is fellépek. Meg szinkronizálok, de nem vagyok nagy szinkroncápa. Legutóbb Clint Eastwood-mozijának a dvd-verziójában dolgoztam.

Van ügynököd?

Leszel?

Szerepálom?

Eddig mozikban olyan filmekben szerepeltem: ahol meleg vagyok, kisfarkú vagy nő. Várom a heteroszerelmes típust.

Az Intim fejlövés-ben Gáspár Katára nyomulsz. Milyen volt vele?

Jó volt megtapasztalni, hogy mennyire alázatosan dolgozik. Szép. A
filmplakáton is.

Te most egy kisfarkú srácot alakítasz nagy komplexusokkal. Mennyire hasonlítasz erre?

Nem mondom, hogy nagy a farkam, méretes hazugság lenne. De nem is kicsi. Viszont volt már komplexusom: a magasságom miatt 18 éves koromig nehezebben ismerkedtem. Ma sem vagyok bátrabb a nőknél, csak ez már nem gátol.

01-kovacslehel

Mi tetszett a szerepedben?

Szeretem az ilyen erős helyzeteket. Ez az állapot adott és feldolgozhatatlan. Ösztönösen kell reagálni, mert itt kiszakad valami.

Mindezt egy kezdő rendezővel?

Szajki Péternél maximum abban éreztem, hogy kezdő, hogy színészgyakorlatos tábort emlegetett tapasztalatként. Inkább kicsit zakkant volt, de nagyon erős helyzeteket vázolt fel, sokat próbáltunk, és hagyta, hogy mi toldjuk ki a karaktert. Ha valami kezdőnek tűnt, az a költségvetés miatt előállt helyzet, hogy három nap alatt kellett leforgatni a mi szálunkat, ami normálisan 10 napig tartott volna. Nem hiszek ebben a filmgyártásban, de most jól sült el.

Hogy készülsz az ilyen szélsőségesebb szerepekre?

Till Attila Pánikjában, ahol meleg rendőr voltam: nem a melegvonalra kellett koncentrálni, abban úgyis a szerelem volt a lényeg, hanem elvittek egy háromhetes kommandós kiképzésre.

Melyikben tetszettél magadnak?

03-kovacslehel

Jól esett, hogy az Intimben nem hadarok. De mindet szerettem. Ilyen
szempontból szerencsém volt… Illetve mégsem, a Mátyás király-tévéfilmet, amit a Duna tévé forgatott vagy három különböző rendezővel, és amiben udvari bolondot játszottam, nagyon nem szerettem.

És a színház?

Ivanovék karácsonyában szeretem a dolgomat és a Ledarálnakeltűntem-ben.

Buktál már moziban?

Nem, még nem volt bukásom. Maximum félreértették és kevesen nézték a filmet, amiben játszottam: az Off Hollywoodot kábé 500-an látták. Intellektuális nyavalygásnak fogták fel ezt a Hajdu Szabolcs-filmet, pedig nem az. Egy gyártásvezetőt alakítok, aki nem tudja a színészeket kifizetni, ez elég hiteles szerep. Egyetlen nézett filmem egyébként eddig a Made in Hungária. Az szakmailag profi.

Vagy 7-8 millió forintot emlegetnek az Intim fejlövés
költségvetéseként, illetve, hogy Szabó Győző inkább nem kért érte
pénzt, mert megalázónak tartotta az összeget. Te elkérted?

Összesen 40 ezret kaptam a három napért, elfogadtam. Jól jött a
biciklim javításához.

Hogy tetszik a végeredmény?

Nagyon jók az alakítások: kedvencem Szabó Győző kiborulása, és
Nagy-Kálózy Eszter. Képileg inkább homevideó-jellegű lett, de ez sem zavaró, sőt ettől lettek perverzebbek a történetek.