Az Alkonyat tarolt az MTV Movie Awards gálán

2009.06.01. 18:14 Módosítva: 2009.06.01. 19:51
Az MTV közönségdíján a vámpíros romantikus film öt kategóriában is győzött, Jim Carrey lett már megint a legjobb vígjátéki színész, Ben Stiller pedig már ott tart, hogy életműdíjat kapott az Music Televisontől.

Az Alkonyat lett az abszolút győztes az MTV Movie Awards gálán, amelyen a Stephenie Meyer által megálmodott és Catherine Hardwicke által vászonra vitt vámpíros love story összesen öt kategóriában nyerte el az idén már 18. alkalommal odaítélt Arany Popcorn-díjat.

Mint az a Music Television magyarországi honlapján (www.mtv.co.hu) olvasható, a nézők szavazatai alapján a legjobb film mellett a legjobb színésznő (Kristen Stewart), az év férfi felfedezettje (Robert Pattinson), a legjobb csók (Robert Pattinson és Kristen Stewart) és a legjobb küzdelem (Robert Pattinson és Cam Gigandet) kategóriákban is a Twilight vihette haza a Los Angelesben vasárnap este átadott trófeát.

Az év női felfedezettje kategóriában Ashley Tisdale, a High School Musical trilógia sztárja győzött, a legjobb színészi alakítás nyertese pedig Zac Efron. A legjobb betétdal idén Miley Cyrus The Climb című száma lett, amelyet a Hannah Montana: A film-hez írt.

Az MTV Generation életműdíját idén Ben Stiller kapta, olyan filmekben nyújtott munkájának elismeréseképpen, mint például az Apádra ütök, a Trópusi vihar, vagy a Zoolander, a trendkívüli. Az idén debütáló Legjobb WTF (nagyjából: megrökönyödést keltő) pillanat kategória győztese Amy Poehler, a Bébi mama című film főszereplője lett a mosdókagylóba pisiléssel.

A legjobb vígjátéki alakítás kategóriájának győztese Jim Carrey Az igenember című filmben nyújtott alakításával. Heath Ledger újabb posztumusz díjban részesült A sötét lovagban megformált Joker karakterért: ő lett A legjobb főgonosz.

A díjátadón kisebb műbalhéval szórakoztatta a közönséget Sacha Baron Cohen és a két év hallgatás után visszatérő Eminem. A Boratot is megformáló komikus fenekét a rapper arcába nyomta.

Az Arany Popcorn-díj tekintélye ugyan korántsem vetekedhet mondjuk az Oscaréval, de az álomgyár számára mégis jelzésértékű, a megmérettetés lelke ugyanis a közönség.