Felakasztotta magát David Carradine

2009.06.04. 16:41 Módosítva: 2009.06.04. 19:12
Nyaka és pénisze körül kötéllel találtak rá egy bangkoki hotel szekrényében szerda éjjel.
20060525 dam j10 125

Holtan találták David Carradine amerikai színészt, a Kill Bill és más filmek, sorozatok (Kung Fu) sztárját egy bangkoki szállodában. A 72 éves hollywoodi sztárt felakasztva találta meg a szobalány egy szekrényben, nyaka és pénisze körül kötéllel. A rendőrség szerint vélhetően öngyilkosságot követett el. Carradine halálhírét az Egyesült Államok bangkoki nagykövetsége is megerősítette.

A Sun szerint lehetséges, hogy az eset nem öngyilkosság volt, hanem baleset, ami egy fojtogatós szexuális játék (asphyxia) közben következett be.

Az amerikai színész legújabb filmjének, a Stretch-nek forgatása miatt tartózkodott Thaiföldön - írja a BBC. David Carradine színészdinasztiából származott, apja híres karakteszínész volt, és három fiútestvére is szakmabeli. Folkénekesként kezdte, a hatvanas években westernfilmekben szerepelt. Nagyobb ismertséget a harcművészetekben szerzett tapasztalatának köszönheti. Legtöbben a Kung Fu című sorozatból ismerhették, amiben Kwai Chang Caine szerepét játszotta. A sorozatban Bruce Lee volt a tanácsadója.

A Woody Guthrie folkénekes életét feldolgozó Bound for Glory lett még ismertebb filmje, illetve Ingmar Bergman Kígyótojás című filmjének főszerepe Liv Ullmann-nal. Az elmúlt két évtizedben B-kategóriás akciókban szerepelt.

A nagy visszatérést Tarantino Kill Billjében Uma Thurman partnereként Bill szerepével lépte meg, ezt Warren Beatty passzolta át neki. Több mint száz játékfilmet forgatott, négyszer jelölték Golden Globe-díjra. 2004-ben ötödszörre nősült: Annie Biermant vette el. Két felnőtt lánya színésznő.