Négy hétig vizsgálják David Carradine halálának okát

2009.06.06. 11:24
Négy hétre van szüksége a thaiföldi rendőrségnek ahhoz, hogy pontosan meg tudják mondani, miként vesztette életét David Carradine.

Egy bangkoki kórház szakértői jelenleg laboratóriumi vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a férfi állt-e valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt, míg a thaiföldi rendőrség azt vizsgálja, hogy érintett-e más valaki is az ügyben. Az amerikai színészt - akinek holttestét szombaton szállítják az Egyesült Államokba - kedd reggel találták holtan a hotelszobájában.

"Három hétig tart a toxikológiai tesztek elvégzése" - mondta Somprasong Yenthaum ezredes, a nyomozás egyik illetékese, hozzátéve, hogy az eredmények ismeretében, azaz várhatóan négy hét múlva következtethetnek majd a halál okára. Mint mondta, a rendőrség kikérdezi a lehetséges szemtanúkat - elsősorban a szálloda alkalmazottait -, de kérdéseket tesznek fel azoknak a filmeseknek is, akik együtt dolgoztak az épp Thaiföldön forgató színésszel.

A rendőrség gyanúja szerint a 72 éves színész egy félresikerült szexuális aktus közben hunyt el. Meztelen holttestét ugyanis a szobában lévő szekrény rácsaihoz kötözve találták, a testén lévő szíjak pedig nem csak a nyakát, hanem a nemi szervét is átfonták. Feltételezések szerint elképzelhető, hogy előbbi okozta a színész halálát.

Eközben a színész barátai és kollégái közül többen is úgy nyilatkoztak, hogy elképzelhetetlennek tartják, hogy igaz lenne az az első feltételezés, amely szerint Carradine öngyilkos lett. Quentin Tarantino amerikai filmrendező egy interjúban úgy vélekedett, hogy a színésznek ugyan voltak olyan periódusai az életében, amikor gondolt az öngyilkosságra, de most nem ilyen időszakot élt.