Márk
13 °C
28 °C

Készül a Pókember 5-6. forgatókönyve

2009.08.17. 16:44 Módosítva: 2009-08-17 16:44:42
Elképzelhető, hogy a negyedik rész után a Sony Tobey Maguire és Kirsten Dunst nélkül forgatja le a Pókember-filmeket, és teljesen átszabja a sorozatot. A negyedik epizód még biztos velük készül, és ezt 2011-ben mutatják be.

Még el sem kezdték a a negyedik Pókember-film forgatását, de a Sony már megbízta James Vanderbiltet, hogy írja meg az ötödik és a hatodik rész forgatókönyvét, adta hírül a Variety. A Zodiákus forgatókönyvírója készítette a Pókember 4 első verzióját is, de az ötletei csak a Sonynak tetszettek igazán. A rendező, Sam Raimi később két másik forgatókönyvírót bízott meg, hogy a sztoritres átírják.

Miután Sam Raimi és a két főszereplő, Tobey Maguire és Kirsten Dunst is csak a negyedik részre szerződött még le, a folytatásban már nem biztos, hogy ők is részt vesznek. A két színész egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy mik a szándékaik, Sam Raimi pedig elvállalta a World of Warcraft című online szerepjáték alapján készülő filmek rendezését, amit a Pókember négy után kezdenek. Ha Raimi a negyedik után kiszáll, a Variety feltételezése szerint a Sony Vanderbilt forgatókönyve alapján helyezné új alapokra a sorozatot.

spider

Egymással párhuzamosan forgatnák

A Sony stúdió mindenesetre azt tervezi, hogy a Pókember 5-öt és 6-ot egymással párhuzamosan forgatják le, és a két film történetét az eddigieknél szorosabban összefűzik.

A Sonynak fontos, hogy életben tartsa a legerősebb filmsorozatát, és valószínűleg azért bíztak meg már most egy forgatókönyvírót, hogy a negyedik epizód után ne kelljen sokat várniuk a nézőknek a folytatásra. Eddig a Pókember-filmek bemutatói között eltelt idő folyamatosan nőtt: a második egy évvel az első után debütált, de a harmadikra már három évet kellett várni, és a negyedikre négyet, miután a bemutatót 2011-re tűzték ki.