A Final Destination nyomta le Tarantinót

2009.08.31. 11:50
Quentin Tarantino legújabb filmje, a Becstelen Brigantyk a második helyre csúszott az észak-amerikai filmes toplistán. A vezetést a Végső állomás (Final Destination 3D) című horrorfilm vette át.

A halál elől menekülő tinikről szóló Final Destination-sorozat negyedik része 28,3 millió dollárt hozott a mozipénztáraknál, így egyben a franchise legjobban nyitó darabja lett.

A Becstelen brigantyk, Tarantino második világháborús filmje kevesebb horrort tartalmaz: a múlt hétvégéhez képest 47 százalékkal hozott kevesebb bevételt. Jelenleg 73,3 millió dollárnál jár.

Harmadik helyen kezdett a Halloween remake-jének a második része. Sok bírálat érte a filmet, pedig ezt a felvonást is Rob Zombie rendezte, és azért így is siker: 15 millió a költségvetés és 17,4 millióval nyitott.

A District 9 a negyedik helyen áll jelenleg a listán, hamarosan meglesz a 100 milliós összbevétele, a 90-en már átlépett. A 130 millió dolláron is áthaladt a G.I. Joe: A kobra árnyéka: a 175 milliós film 150 milliót gyűjthet össze maximum Észak-Amerikában. Kiesett a top10-ből a Harry Potter hatodik része, 2,6 millió dollár került a kasszákba ezen a hétvégén. A produkció jelenleg a széria második legtöbbet jövedelmező darabja Észak-Amerikában, 294,4 millió dollárnál tart.

A Másnaposok a víkenden a 270 milliót haladta meg, míg a Nász-ajánlatnak a 160 milliót sikerült bevennie, a Transformers: A bukottak bosszúja pedig 399,4 milliónál tart.