Clooney csónakkal érkezett Velencébe

2009.09.09. 11:19
George Clooney a The Men Who Stare Goats (Kecskéket bámuló férfiak) című háborús vígjáték premierje érkezett olasz barátnője és Ewan McGregor társaságában Velencébe. Az Irakban játszódó film csak versenyen kívül indul a filmfesztiválon.

George Clooney olasz barátnője oldalán motorcsónakkal érkezett a velencei filmfesztiválra, hogy részt vegyen katonai szatírája, a The Men Who Stare Goats (Kecskéket bámuló férfiak) versenyen kívüli bemutatóján.

K EPA20090908083

A filmsztár, aki Grant Heslow rendező és kollégája, Ewan McGregor kíséretében vonult végig a vörös szőnyegen, a film sajtóértekezletén hangsúlyozta, hogy nem háborús filmet forgattak.

"Valójában vígjátékról van szó, amelyet a vietnami háború végén felvetődött, de tán a mai napig is élő őrült ötletek szültek" - mondta Clooney.

A Jon Ronson könyvéből készült fekete komédia egy Irakban szolgáló különleges amerikai egységről szól, amely paranormális erővel bíró katonákat képez, akik pusztán a tekintetükkel egy kecskét is képesek megölni.

"Akármilyen mulatságos, a film legostobább részei tényleg valóságosak. Ezen nevettünk a legtöbbet" - állította a színész.

A Goats Heslow rendezői bemutatkozása. A filmes A Good Night and Good Luck producereként dolgozott korábban Clooneyval, aki a McCarthy-korszakban játszódó dráma rendezője volt.

K EPA20090908087

A színész a tőle megszokott humorral válaszolgatott Velencében az újságíróknak. Azt is azonnal elismerte, hogy a film kedvéért maga is paranormális képességeket fejlesztett ki. "A premieren át fogok sétálni a falon" - jósolta.

Mint mondta, azért szereti a Lidón megrendezett fesztivált, mivel "ez az egyetlen premier, ahova motorcsónakkal mehet".