Most az új Jennifer Aniston-mozit támadják

2009.09.21. 11:55
A nézettségi lista élén startolt a Sony új animációs filmje, a Derült égből fasírt, a toplista többi szereplője sokkal gyengébben szerepelt az észak-amerikai mozikban a hétvégén.

A Derült égből fasírt az ötödik animációs alkotása a stúdiónak (Nagyon vadon 1-2, Rém Rom és Vigyázz, kész, szörf), ami 30 millió dollár fölött nyitott. A Rottentomatoes kritikagyűjtő oldalon 86 százalék az átlaga a Judi és Roni Barrett 1978-ban kiadott gyerekkönyve alapján készült mozinak.

Steven Soderbergh 2002-ben bejelentett filmje, a Matt Damon főszereplésével készült Informátor 10,5 millió dollárral nyitott. A múlt heti első I Can Do Bad All By Myself 10 millió dollárral a harmadik helyre csúszott vissza, ezzel együtt 37,9 milliója van.

Nem indult jól a Jennifer Aniston-mozi

Negyedik helyen indult csak a Love Happens romantikus film, ami a plágiumbotrányáról is ismert: Greg Crowder és Tony Freita szerint a forgatókönyvet lenyúlta tőlük az Universal, miután a szkriptjük után érdeklődtek, majd mégsem velük készítették a produkciót. A páros azt kérte a bíróságtól, hogy 100 millió dollárt ítéljen meg számukra a profitból. De a film Jennifer Aniston és Aaron Eckhart főszereplőpáros ellenére sem indult jól: 1858 moziban csak 8,45 millióval nyitott. A kritikusok sem kedvelték: a Rottentomatoeson csak 18 százalékon áll. A BDK Reviews kritikusa szerint "a film jó lett volna, de az utolsó 10 percben arcunkba tolják az összes lehetséges klisét". A Compuserve a dialógusokkal volt elégedetlen: "a papagájnak írták a legintelligensebb párbeszédeket".

Megan Fox is rosszul futott

Az Oscar-díjas Diablo Cody (Juno) forgatókönyvéből készült az Ördög bújt beléd (Jennifer's Body), amiben a Megan Fox által alakított pomponlányt megszáll egy démon, így a környékbeli fiúkkal táplálkozik. A horrorvígjáték nem érdekelt sokakat, csak 6,8 millióval tudott indítani.

A 9 animációs film - melynek Tim Burton és Timur Bekmambetov (Éjszakai őrség, Wanted) közösen a producerei feleannyit hozott, mint a múlt héten, 5,4 millió dollárt, eddig 22,7 millió dollárt termelt.

Quentin Tarantino rendezése, a Becstelen brigantyk a hetedik a listán, ezen a hétvégén 3,6 millió dollárt szedett össze, összesen 109,9 millió dollárt amivel most már biztosan megelőzte a Ponyvaregény bevételét (107,9 millió dollár).

Nyolcadik az All About Steve Sandra Bullock-os vígjáték, ami 3,4 millió dollárt hozott, így már 26,6 milliót tud felmutatni, míg a Sorority Row horror 2,4 milliót szedett össze, amivel együtt csak 8,8 milliója van. Tizedik A végső állomás áll 2,3 millió dollárral, de már régóta fut Észak-Amerikában, így a legtöbb bevételt produkáló darabja lett a franchise-nak, 62,3 milliót hagytak ott eddig a nézők a kasszáknál.