Jegelték Polanksi filmjét

2009.09.30. 13:19 Módosítva: 2009.09.30. 13:23
Letartóztatása miatt bizonytalan ideig szünetelnek Roman Polanksi legújabb filmjének utómunkálatai. Pedig a Tony Blairre hajazó angol politikusról szóló filmnek már több országban forgalmazója is van.

Roman Polanski letartóztatása bizonytalanná tette legújabb filmje, a The Ghost című politikai thriller befejezését.

Jeff Berg, az Oscar-díjas filmrendező ügynöke szerint a produkció vágása már többé-kevésbé kész, de hátra vannak még az utómunkálatok olyan fázisai, mint a filmzene vagy a hangkeverés - jelentette a The Los Angeles Times.

A Robert Harris regénye nyomán született The Ghost (A bértollnok) egy kitalált brit vezető politikusról szól, aki a hatalomból való távozása után felfogad egy írót, hogy vesse papírra emlékiratait. A politikust Pierce Brosnan, a szerzőt Ewan McGregor játssza az év elején Németországban leforgatott filmben.

A regény annak idején vihart kavart Nagy-Britanniában, mert a főhős túlságosan emlékeztetett Tony Blair korábbi kormányfőre, aki nagyot vesztett népszerűségéből, amikor a végsőkig kitartott Amerika mellett a terrorizmus elleni küzdelemben.

A film forgalmazási jogát már több országnak, többek között Németországnak és Franciaországnak is eladták, de amerikai szerződése még nem volt.

"Roman filmjeinek nem probléma forgalmazót találni" - mondta bizakodva Berg, aki szerint ezúttal sem lesz gond.

Nem ér rá

Polanskit a hét végéntartóztatták le Zürichben, ahova életműdíja átvételére érkezett egy filmfesztiválra. A rendező ellen harminc éve az Egyesült Államokban liliomtiprás miatt indítottak eljárást, de megszökött az ítélet elől, és azóta Franciaországban élt. Egyelőre bizonytalan, mikor kerülhet ki a rács mögül, kiadják-e az amerikai igazságszolgáltatásnak, és ezért nem tudni, mikor folytathatja a munkát.