Milos Formant is elérte a válság

2009.10.15. 16:16
Milos Formannak el kellett halasztania új, Václav Havellel közösen tervezett filmjének forgatását, mert a gazdasági válság miatt nem tudja előteremteni a költségvetést.

Milos Forman Oscar-díjas filmrendezőnek el kellett halasztania készülő történelmi filmjének forgatását, mert a bizonytalan pénzügyi helyzet miatt nem sikerült előteremtenie a 10-20 millió dollár körüli költségvetést.

A válság nagyon megnehezítette a filmek finanszírozását" - hangsúlyozta a New Yorkból érkezett filmes, aki az 1938-as müncheni egyezmény hátterét készül feltárni következő munkájában, amelyen barátjával, Václav Havel íróval, volt cseh elnökkel dolgozik.

A cseh származású Forman 1968-ban hagyta el hazáját, és sikeres karriert futott be Hollywoodban. Száll a kakukk fészkére és Amadeus című filmjeiért megkapta az Oscar-díjat. A rendszerváltás óta tér vissza rendszeresen Csehországba. Tavaly forgatott először ismét Prágában, egy hatvanas évekbeli popopera filmváltozatát készítette el Dobre placena procházka címmel.