Európa legjobb filmstúdiója Rákospalotán

2009.11.04. 19:30 Módosítva: 2009.11.04. 19:42
"Ez lesz a legjobb filmstúdió az egész kontinensen. Pontosan úgy fog működni, mintha Hollywoodban lenne" - nyilatkozta Michael Moore, a Rákospalotán filmstúdiót építő Raleigh Studios elnöke a Los Angeles Timesnak.

A tervek szerint 2010 áprilisában megnyíló, 70 millió dollárból felépülő stúdiónegyed egy 4100 négyzetméteres szuperszínpaddal, egy 15 hektáros, szabadtéri forgatásokhoz használt kültéri területtel, valamint egy filmes képzőközponttal is rendelkezik majd, derül ki a kaliforniai lapbóll.

A stúdióberuházás a George és Mark Rosenthal ingatlanfejlesztők tulajdonában lévő, Amerikában már közel 40 stúdiót működtető Raleigh Studios és a magyar befektetők alkotta Origo Film Group közös vállalkozása lesz.

Hajdu László, a beruházásnak otthont adó XV. kerület polgármestere az MTI-nek szeptember végén számolt be arról, hogy egy egész "filmstúdiónegyed" épül Rákospalotán. Elmondta: a kilenc stúdióból, díszletgyárból, digitális laborból és más kiszolgáló létesítményekből álló komplexum 2200 embernek biztosíthat munkát. Statiszták és színészek mellett várhatóan asztalosokat, lakatosokat és más szakmunkásokat is alkalmaznak majd. A létesítmény Rákospalota M3-as autópályához közeli, mintegy 170 ezer négyzetméteres belterületi részén épül.