A Szuperbojzt most sem nézték Pesten

2009.11.10. 10:32
Bár a Páros mellékhatás a valóság mellett a humorral sincs köszönőviszonyban, a vígjáték megnyerte a hétvégi nézettségi versenyt a magyar mozikban.

Vincent Vaughn és Jason Bateman bohóckodására harmincháromezren váltottak jegyet, amivel könnyedén lehagyták a nemrég elhunyt Michael Jacksonról szóló koncertfilmet. A This is itre a bemutató utáni második héten huszonhatezren voltak kíváncsiak.

Viszonylag szerényen, tizenötezer nézővel indított itthon az amerikai toplistavezető, a karácsonyt korán beharangozó 3d-s Zemeckis-film: a Karácsonyi ének. A frissen bemutatott szélhámosfilm, a The Brothers Bloom a toplista 10. helyéig vitte, 2095 darab jegy kelt el rá.

Az új filmek közül a legkevesebb nézőt a magyar versenyző gyűjtötte be, a Szobafogság című házithrillerre 2045 néző fizetett be, pedig Herendi Gábor volt a producere, és Nagy Ervin az első húsz percben alsónadrágban játszik (kritikánk itt). Mondjuk a filmet, amiben egy titokzatos férfi bujkál egy tinilány szekrényében, a producer elmondása szerint nemzetközi tévés piacra szánták.

Az első tíz helyezett legrégebbi szereplője A csúf igazság című romantikus vígjáték Gerard Butlerrel, amit mát hatodik hete vetítenek a magyar mozik, és több mint 150 ezren látták.

Hiányos adatok

A magyar premierek között hiányzott a listáról az 1 és A legbátrabb város nézettségi adata. Pater Sparrow filmjét, az 1-et a budapesti listán megtaláltuk: csak 517-en látták hétvégén az új magyar scifit (kritikánk itt). Matúz Gábor Uránia moziban vetített történelmi dokumentumfilmjét pedig a mozi tájékoztatása szerint 97-en nézték meg. (Ezen felül számolják a balassagyarmati vetítését és az ottani díszbemutatót.)

A közönségfilmnek szánt Szuperbojz nézettségére továbbra sem kaptunk országos adatot a forgalmazó Cinemastartól, így Kabay Barna filmjének (kritikánk itt.) is csak a budapesti adatát tudjuk közzétenni: 1064 néző. Ezzel 13. lett második hetén a fővárosban, ami újabb 1,3 milliós bevételt jelent. Vagyis a fővárosban nem jött be a főszereplő Bajor Imre jóslata, hogy a halottak napja után elkezdik nézni a filmet.