Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már magyar mozikban a lenyűgöző CGI

2009.11.12. 12:29
Egy világvége sem lehet elég érdekes ahhoz, hogy elfedje hőseink személyes drámáit, derül ki a 2012-ből itthon a világpremier előtti napon. Heti premierekben még Don Quijote rajzban, a franciák börtönfilmmel, az amerikaiak hullatisztogatással mennek neki saját lelki szélmalmuknak.

2012

Roland Emmerichnél már Godzilla, az ufók inváziója meg a jégkorszak is elpusztította a Földet, a 2012-ben viszont mindent egyszerre szabadít rá szerencsétlen főszereplőire. A maja világvége ürügyén kapunk CGI-földrengést, -vulkánkitörést és -szökőárat is, összesen 260 millió dollárból. Az ausztrál At the Movies kritikusa szerint "ilyen lenyűgöző számítógépes grafikát még soha sem láttunk", a Sunday Mail viszont a szokásos B-filmes közhelyeket puffogtatja: "A 2012 kész katasztrófa, de annyira rossz, hogy az már jó." Miattuk a Rottentomatoeson jelenleg 37 százalékon áll a film, bevételt és IMDb-átlagot viszont még nem tudunk, mert az amerikai premier csak pénteken lesz.

Don Quijote szamarancsa

Don Quijote pótlova feltűnően hasonlít a cuppogó Szamárra. De az összes többi szereplőhöz találhatunk nagy elődöt: a lovat az Irány El Dorádóból nyúlták, az oroszlánt a Vadkalandból, az agresszív kiskakas meg tiszta Csodacsibe. Persze ez nem biztos, hogy lopás, lehet hogy csak arról van szó, hogy a spanyol animátorok már simán hozzák azt a színvonalat, amit a DreamWorks a 2001-es Shrekben. Az IMDb-n 5,2 pontot kapott.

A próféta

Egy zárt, mogorva környezet, mint egy francia börtön, a nevelésnek és fejlődésnek jót tesz, megedzi a lelket, legalábbis a cannes-i zsűri nagydíját is elnyerő Jacques Audiard filmjéből ez derül ki. 19 évesen kerül hat évre börtönbe Malik El Djebena, teljesen kiszolgáltatottan fogadja a belső szabályrendszert. A börtön erős magja, a korzikaiak foglalkozni kezdenek vele, tanítják és feladatokat adnak neki. Azt senki sem sejti, hogy titokban hálózatot szervez a város és a börtön között drogkereskedésre.

Tiszta napfény

A Család kicsi kincse alkotóitól most egy kisvárosi takarítós történet jön a héten Amy Adams, Emily Blunt és Alan Arkin főszereplésével. Kitalálják, hogy bűntények után takarítanak, mert könnyű és jó pénzt hoz, és otthon nehéz a helyzet. A Kételyben és a Julie és Juliában is szereplő, egyre jobb Amy Adams és a nővérét alakító Emily Blunt között a drámai feszültség a hullák eltakarítása és a testvérbajok feloldása között érhető tetten. A sztorit valami rádiós riportban hallották az alkotók.