Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A nézők megbocsátottak Dobó Katának

2009.11.13. 08:31
A legjobb rossz közönségfilm olvasóink szerint Herendi Gábor történelmi klipje. A Szuperbojz szétverte a negatív toplistán Labancz Lillát, és a Kis Vuknak sem volt esélye. Önök szavaztak, mi eredményt hirdetünk.

A Szuperbojz premierje apropójából egy hete közzétettük az általunk legrosszabbnak tartott közönségfilmek 10-es listáját, azokét a filmekét, amelyeket minimum 20 kópián forgalmaztak, és nekünk nem tetszettek.

Hiába tűnt első gondolatra igazságosnak, hogy csak Kabay Barna és Gyöngyössy Bence remake-életművéből töltsük fel a cikket, végső koncepciónk szerint egy rendezőtől csak egy filmet tettünk fel, így kerültek mások is a listára. Míg Kabay Barna mindent vitt, nagy meglepetésünkre Gyöngyössy 2006-os filmjének (Egy bolond százat csinál) meg kellett elégednie a 6. hellyel. A nézők idővel mindent megbocsátanak?

Itt a teljes lista

1. Kabay Barna: Szuperbojz (2009) - 2,17
2. Gát György: Kis Vuk (2008) - 2,29
3. N. Forgách Gábor: Álom.net (2009) - 2,35
4. Ragályi Elemér: Csudafilm (2005) - 3,10
5. Timár Péter: Le a fejjel! (2005) - 3,14
6. Gyöngyössy Bence: Egy bolond százat csinál (2006) - 3,36
7. Sas Tamás: Apám beájulna (2003) - 3,47
8. Horváth Csaba: Európa expressz (1998) - 3,70
9. Ternovszky Béla: Macskafogó 2 (2008) - 4,48
10. Herendi Gábor: Magyar vándor (2004) - 4,89

A legrosszabbak

Első lett tehát, vagyis a legrosszabb az alig két hete bemutatott Szuperbojz. A megint alkeszt alakító Bajor Imrével, 60 milliós állami támogatással és zagyva történettel operáló mozit 3 ezren látták eddig Budapesten (országos adatot nem ad ki a forgalmazó Cinemastar), olvasóink közül mégis 11 ezren gondolták úgy, hogy a Kabay-darab a magyar közönségfilm mélypontja. Működik a szájhagyomány, mondhatnánk, bár biztos nem ilyen formában reménykednek benne a filmesek a bemutatók előtt.

Második lett a Kis Vuk, a célegyenesben tört előre a kilencvenes éveket idéző számítógépes technikával készült animáció.

Harmadik helyre csúszott kemény küzdelemben a Labancz Lillára formált Álom.net című High School-mozi. A tinilányokról készült tavalyi film messze rosszabbnak számít, mint Sas Tamás 2003-as Apám beájulnája: a "Vigyázat, nagyon kúl" szlogennél vesztesebb a "tali a mozikban, cupp-cupp".

A nem is annyira rosszak

A listán legkevésbé rossz (10. és 9.) a Magyar vándor és az új Macskafogó lett. Erre fogadni is mertünk volna előre, csak a csalódottság tetette fel a listára ezeket a filmeket, mert a Valami Amerika és a Macskafogó után többet vártunk az alkotóktól (bár a gyerekek az utóbbi filmet kifejezetten szerették).

Nagy meglepetés, hogy az Európa expressz csak a 8., ez amiatt is történhetett, mert az 1998-as film régebbi forgalmazója (Best Hollywood) nem tudott példányt küldeni a szerkesztőségünkbe, így előzetes helyett csak három helyes Dobó Kata-fényképpel illusztrálhattuk az Első Magyar Akciófilmet. A Szomszédok-sorozatot verő színjátszás és az állandó vonóskíséret, amivel eltérítik a vonatot, meglátásunk szerint nem érdemel 3,7 pontot, de önök másképpen látták.

Egy kis utólagos segítség az emlékekhez alant. Érdekesség, hogy Stohl András fordítva fogja a mobiltelefont (via wikipédia).

Itt pedig egy kis akciórészlet Stohl Andrással, lövöldözéssel, gonosz Kaszás Gézával a film szerint a Budapest-Bécs vonalon, csak épp nem dupla vágányon (a Szabadbattyán-Börgönd vasútvonalon forgatták):