Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Nic Cage-et beperelte saját tanácsadója

2009.11.18. 12:45
Rengeteg pénzt keresett, annál is sokkal többet költött Nicolas Cage. Pénzügyi tanácsadója azt állítja, hiába figyelmeztette a színészt. Cage egy hónapja pert indított, mert szerinte a tanácsadó tehet problémáiról.

Beperelte Nicolas Cage-t korábbi pénzügyi menedzsere, aki azt állítja: nem az ő tanácsai vezettek anyagi gondokhoz, hanem a színész túlköltekezése. Samuel J. Levin azután fordult maga is bírósághoz, hogy az amerikai sztár egy hónapja pert indított ellene csalás vádjával, azt állítva, pénzügyi romlásba döntötte.

Levin azt írja: amikor elkezdett 2001-ben Cage-nek dolgozni, próbálta figyelmeztetni arra, hogy a filmezésből származó hatalmas jövedelménél is többet költ. A menedzser azt kéri a bíróságtól, állapítsák meg: korrekt módon járt el, nem számlázott az elfogadhatónál többet szolgáltatásaiért, és Cage 129 ezer dollárral még tartozik is neki a 2008-as elbocsátását követően végzett munkákért.

Marty Singer, Cage ügyvédje szerint Levin követelései abszurdak. Mint mondta, a menedzsernek az elmúlt 18 hónapban összesen 1,3 millió dollárt fizettek ki.

Nicolas Cage - mint az eredeti keresetéből is kiderül - komoly anyagi gondokkal küzd, és arra kényszerült, hogy eladja több ingatlanát. Az amerikai adóhatóság több mint 6,6 millió (mintegy 1,2 milliárd forintos) dolláros zálogjogot jegyeztetett be adótartozásai miatt.

Levin azt állítja, évekkel ezelőtt felhívta Cage figyelmét arra, évi 30 millió dollárt kell keresnie ahhoz, hogy fenntarthassa életmódját, és figyelmeztette a színészt, ne vásároljon kastélyokat Angliában és Bajorországban. A menedzser keresete szerint Cage csak 2007-ben 33 milliót költött ingatlanra, 22 autót, csaknem 50 drága ékszert és más egzotikus dolgokat vásárolt. Óriási összegeket költött nyaralásokra, amelyekre jókora társaságot vitt magával, és hatalmas partikat adott.

Marty Singer szerint Levin feladata volt, hogy megfelelően irányítsa Cage pénzügyeit. Ha pénzügyi menedzser az ember, kell tudnia nemet mondani - hangsúlyozta Cage jogi képviselője.

A filmsztár keresetében azt állítja: 2008-ig nem is tudott pénzügyi problémáiról, azután szerzett csak tudomást anyagi gondjairól, hogy menedzsert cserélt. Nyilvános adatok szerint Levin 25 éve okleveles könyvvizsgáló Kaliforniában, és eddig nem indult ellene fegyelmi eljárás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!