Tarolt a kasszáknál az Újhold

2009.11.22. 20:10 Módosítva: 2009.11.22. 20:13
Jegyeladási rekordot döntött a héten mozikba került Újhold című vámpírfilm, a bemutató éjszakáján 26,6 millió dollárt (4,7 milliárd forintot) forgalmaztak a jegyekből, megdöntve ezzel a bemutatók bevételeinek rekordját, amelyet a Harry Potter és a félvér herceg című film tartott.

Még a tavalyinál is több rajongó várta az Alkonyat folytatásaként megszületett Újhold című vámpírfilm hétfő éjszakai bemutatóját.    A Stephen Meyer vámpírrománca alapján készült film férfi főszereplője, Robert Pattison már a hétfői bemutatón páratlan érdeklődésről beszélt. "A múlt héten voltunk világ körüli turnén a filmmel, és minden egyes városban hihetetlen volt a fogadtatás" - örvendezett.

A filmet készítő független stúdió, a Summit Entertainment közölte, hogy bemutatói jegyeladási rekordot döntött az Újhold, a "Harry Potter és a félvér herceg múlt év júliusi bemutatójakor csak 22,2 millió dollárt forgalmaztak az amerikai mozik."

A stúdió becslése szerint a jegyeladások a forgalmazás első három napján elérik a 140,4 millió dollárt az Egyesült Államokban és a 258,8 millió dollárt világszerte. Ezzel az első három napi eladások tekintetében a harmadik helyre került A sötét lovag (158,4 millió dollár) és a Pókember 3 (151,1 millió dollár mögött) című filmek mögött.