Bikák szaladtak szét Tom Cruise forgatásán

2009.11.23. 10:22 Módosítva: 2009.11.23. 10:43
Két nő könnyebben megsérült, amikor Tom Cruise új filmjének cádizi forgatásán több bika elszabadult, és nem kis riadalmat keltve vágtatott végig a dél-spanyolországi város szűk utcáin.

A város polgármestere bejelentette, mindaddig felfüggeszti a Knight and Day című James Mangold-vígjáték további munkálatait, amíg a produkció nem tudja garantálni a helyi lakosok biztonságát.

Az állatokat negyvenperces hajsza után a tengerparton sikerült befogni. Calle Cruzada, a film spanyol producere nem tudott magyarázatot adni rá, hogyan szabadultak ki a bikák.

Diaz és Cruise
Diaz és Cruise

A filmben a híres pamplonai bikafuttatást akarják megeleveníteni. A jelenetek próbái a múlt héten kezdődtek, de a film főszereplői, Tom Cruise és Cameron Diaz a tervek szerint legkorábban csak a hét végén érkeznek Cádizba.

A készülő produkció ellen tiltakozó CAS International, a legnagyobb európai bikaviadal-ellenes szervezet korábban felszólította a hollywoodi sztárokat, fontolják meg részvételüket a filmben.

Mint közleményükben fogalmaztak: azon kívül, hogy a mozi miatt kínozzák az állatokat, félő, hogy a közkedvelt sztárok népszerűsítik majd a bikafuttatást, és még több turista látogat el egy-egy ilyen látványosság kedvéért Pamplonába vagy más spanyol városokba.

A hagyományos pamplonai bikafuttatást, amelynek során a tömeget felhergelt bikák kergetik végig a város utcáin, évente egyszer, júliusban rendezik meg. A tradíciónak Ernest Hemingway állított irodalmi emléket 1926-ban megjelent Fiesta című regényében.