Judit
2 °C
7 °C

Bikák szaladtak szét Tom Cruise forgatásán

2009.11.23. 10:22 Módosítva: 2009-11-23 10:43:02
Két nő könnyebben megsérült, amikor Tom Cruise új filmjének cádizi forgatásán több bika elszabadult, és nem kis riadalmat keltve vágtatott végig a dél-spanyolországi város szűk utcáin.

A város polgármestere bejelentette, mindaddig felfüggeszti a Knight and Day című James Mangold-vígjáték további munkálatait, amíg a produkció nem tudja garantálni a helyi lakosok biztonságát.

Az állatokat negyvenperces hajsza után a tengerparton sikerült befogni. Calle Cruzada, a film spanyol producere nem tudott magyarázatot adni rá, hogyan szabadultak ki a bikák.

Diaz és Cruise
Diaz és Cruise

A filmben a híres pamplonai bikafuttatást akarják megeleveníteni. A jelenetek próbái a múlt héten kezdődtek, de a film főszereplői, Tom Cruise és Cameron Diaz a tervek szerint legkorábban csak a hét végén érkeznek Cádizba.

A készülő produkció ellen tiltakozó CAS International, a legnagyobb európai bikaviadal-ellenes szervezet korábban felszólította a hollywoodi sztárokat, fontolják meg részvételüket a filmben.

Mint közleményükben fogalmaztak: azon kívül, hogy a mozi miatt kínozzák az állatokat, félő, hogy a közkedvelt sztárok népszerűsítik majd a bikafuttatást, és még több turista látogat el egy-egy ilyen látványosság kedvéért Pamplonába vagy más spanyol városokba.

A hagyományos pamplonai bikafuttatást, amelynek során a tömeget felhergelt bikák kergetik végig a város utcáin, évente egyszer, júliusban rendezik meg. A tradíciónak Ernest Hemingway állított irodalmi emléket 1926-ban megjelent Fiesta című regényében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?