Ödön
2 °C
11 °C

Sandra Bullock végre jó az új filmjében

2009.11.23. 13:03 Módosítva: 2009-11-23 13:59:48
Idei rekordnak számító 140,7 millió dolláros (25 milliárd forintos) hétvégi jegybevételével az Alkonyat – Újhold romantikus vámpírfilm került az észak-amerikai mozis bevétellista élére.

Első helyen indított az Újhold, összesítettben harmadik lett, pedig úgy indult, hogy minden rekordot megdönt. Már a csütörtök éjféli vetítéseken a rekord előrendelés után 26,3 millió dollár bevétel érkezett, ebben a Harry Potter és a Félvér herceg volt pár hónapig az első 22,2 millióval. Pénteken 72,7 millió dollárra tett szert a film, ezzel övé lett a legjobb nyitónapi, illetve a legjobb pénteki bevétel is, így megdöntötte A sötét lovag első napi rekordját. Az Újhold két nap alatt 115,9 milliót termelt, a 100 millió dollárt a leggyorsabban elért produkciók listájának az élére is felkerült.

A mínusz 40,5 százalékos bevételcsökkenés péntekről szombatra nem vészes, de a 140,7 milliós hétvégi bevétel minden idők listáján csak a harmadik legjobb eredményre lett elég. A sötét lovag (158,4 millió dollár)  és a Pókember 3 (151,1 millió dollár) maradt az első két helyezett.

Az Újhold az imdb-n 4,5 ponton áll, a kritikusok sem kedvelték túlzottan. A Seattle Post-Intelligencer írója fogadta a legjobban: a film szörnyen néz ki, a dialógusok viszont működnek, és akad néhány jó poén, írta.

Sandra Bullock végre jó

Az Újhold árnyékában szépen teljesített a az 50 millióból készült Blind Side sportdráma is Sandra Bullockkal, 34,5 millió dolláros (6,2 milliárd forintos) bevétellel. Michael Lewis igaz történeten alapuló regényének középpontjában egy 150 kilós, szegény, fekete srác áll, akit a szülei elhanyagolnak, majd egy fehér házaspár fogadja örökbe. A srácból később az iskola egyik legjobb védőjátékosa lesz. 489 szavazat után 7 ponton áll az imdb-n, a Rottentomatoes oldalán 70 százalék az átlaga.

Sandra Bullock 2009-ben harmadjára látható a vásznon, a Nász-ajánlatban és az All About Steve-ben játszott idén. A kritikák nagy része kiemeli Bullock alakítását, az Internet Review meg is jegyzi, hogy végre egy film, ami jól áll neki. A Movie City News írója pedig azért könyörög, hogy Bullock hagyja végre ott a romantikus vígjátékokat.

Futottak még

Elvesztette nézőközönségének 60 százalékát a 2012, a katasztrófafilm ezen a víkenden 26,5 millió dollárt (4,7 milliárd forint) hozott, amivel együtt csak 108,2 milliója van eddig a 200 millióba került alkotásnak.

Negyedik helyen indított a Planet 51 spanyol-brit koprodukcióban készült animációs film. A történet szerint Charles Bakes űrhajós az 51-es bolygón landol, úgy gondolja, ő az első élő ember, aki rálép erre a planétára. "Évről évre egyre több animációs film készül a számítógépek segítségével, de akkor már lassan forgatókönyvet is kéne hozzájuk készíteni, nem?" – kérdi a Movie Retriever.

Ötödik a 200 millió dollárt felemésztő Karácsonyi ének, a motion capture technikával forgatott animációs film harmadik hétvégéjén kénytelen volt nagyobb bevételcsökkenést elkönyvelni, így csak 12,2 milliót tud felmutatni. Robert Zemeckis rendezése 79,9 millió dollárnál jár jelenleg.

629 filmszínházban (455-tel többen, mint egy hete) vetítik az Oscar-gyanús Precious: Based on the Novel Push by Sapphire drámát. 11 millió dollárt (2 milliárd forintot) keresett az Oprah Winfrey által is ajánlott produkció, amivel együtt már 21,4 millió dollárja van a 10 millió dollárból forgatott műnek.

A Páros mellékhatás az összegyűjtött 1,9 millió dollárjával 105 millió  dollárnál pihent le, a The Fourth Kind pedig 1,7 millió dollárt tapsolt össze, ezzel együtt 23,3 millió dollárt hozott összesen. Tizedik a Törvénytisztelő polgár, amire 1,6 millió dollárt költöttek a nézők a hétvégén, az akcióthrillernek így már 70 millió dollár áll a címe mellett. Szintén áthaladt a 70 millión a This is It.

Limitáltan, 27 moziban vetítették Werner Herzog új filmjét, a Nicolas Cage főszereplésével készült Bad Lieutenant: Port of Call New Orleanst, 257 000 dollárt termelt a film, ez 9519-es mozinkénti átlagot jelent. Két helyen volt látható Pedro Almodovár alkotása, a Megtört ölelések, 108 000 dollárt hozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?