Olivér
5 °C
8 °C

Hogy engedhette ezt Travolta ügynöke?

2009.11.30. 15:48
Még mindig az Újhold vámpírrománc vezeti a hétvégi toplistát Észak-Amerikában, bár 70 százalékkal kevesebben nézték a múlt hetihez képest. A mozirajongók jegyvétele összességében rekordot döntött a hálaadásünnepen.

Az Újholdat a rajongók megtekintették az első napokban, várható volt, hogy nagyot zuhan a jegyeladás a második hétvégére: 70,2 százalékkal kevesebben nézték a produkciót, mint egy hete. Ettől függetlenül ez még mindig igen magas (42,5 millió dolláros, azaz 7,7 milliárd forintos) bevételt jelent.

A Stephenie Meyer bestseller-sorozatából forgatott film az új tinisztárokkal (Kristen Stewart, Robert Pattison és Taylor Lautner) az észak-amerikai piacon eddig összesen 230,7 millió dollárig (42 milliárd forint), világszerte 475 millió dollárig (86 milliárd forint) vitte.

A Sandra Bullock főszereplésével készült sportdráma, a The Blind Side szokatlan módon még erősebb lett: 40,1 millió dollárt kaszált a film a múlt heti 34 milliós start után.

Harmadik Roland Emmerich 2012-je, amelytől a közönség közel egyharmada pártolt el, 18 millió dollárt keresett a katasztrófafilm a hétvégén. A 200 millióba került produkció eddig 138,7 millió dollárt termelt Amerikában.

Faterok járókerettel

A Vén csontok (Old Dogs) csak a negyedik helyet tudta megcsípni, a vígjátékot szerdán mutatták be, két nap alatt 7,2 millió dollárt hozott, ehhez még a hétvégén 16,8 millió dollár csapódott hozzá. A John Travolta és Robin Williams főszereplésével készült filmet a nézők és a kritikusok sem szívlelték: az imdb-n 5,5-ön áll, a Rotten Tomatoeson 6 százalékos a kritikák átlaga.

olddogs1

Walt Becker rendező nem tudta megismételni a Faterok motoron érthetetlenül nagy sikerét. A kritikusok többsége humortalannak, fárasztónak ítélte a Vén csontokat, és volt olyan, aki nem értette, hogy a két sztár ügynöke hogy szaladhatott ebbe bele.

Futottak még

Habár 565-tel kevesebb helyen vetítették a Karácsonyi éneket, a film mégis több bevételt produkált, mint egy hete, méghozzá 30,4 százalékkal. Robert Zemeckis mozija 16 millió dollárral lett gazdagabb a víkenden, ezzel együtt 105,3 millió dollárja van a 200 millió dollárba került alkotásnak.

A hatodik helyen startolt a Ninja Assassin, a Wachowski testvérek voltak a producerei, a rendezést James McTeigue-re bízták. Korábban már dolgoztak együtt a V mint vérbosszúban, ami messze jobban sikerült film, az imdb-n a 250 legjobb között van. A nindzsás akció 7,2-en áll, ez sem rossz. A comingsoonon azt írják, csak addig működik, míg akció van a vásznon, de ha a szereplők beszélni kezdenek, nagy a baj.

Tavaly mutatták volna be a Roadot, de a posztapokaliptikus film premierjét novemberre tolták át, és csak 111 filmszínházban láthatta a közönség, a hétvégén 1,5 millió dollárral gazdagították a produkciót (szerda és csütörtökkel együtt 2 millió dollárt hozott). 2 moziban adták a The Princess and the Frog animációs filmet, szintén szerdától, 5 nap alatt 1,1 millió dollárt termelt.

Bevételi szempontból szüret volt: öt nap alatt 278 millió dollár (50,3 milliárd forint) értékben fogytak jegyek, magasan túlszárnyalva a 2000-ben regisztrált 244 milliós csúcsot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?