Mel Gibson miatt költöztetnének el egy börtönt?

2009.12.30. 16:16
Mexikóban tiltakoznak egy börtönnél, mert a rabok hozzátartozói közt elterjedt, hogy Mel Gibson új akciófilmje miatt messzebbre költöztetnék az elítélteket. A hatóságok mindent tagadnak.

Több százan tiltakoztak a rabok hozzátartozói közül egy mexikói börtönnél, mivel úgy értesültek, hogy Mel Gibson filmjének forgatása miatt elköltöztetik az elítéltek egy részét.

A keddi demonstráció résztvevői az nehezményezték, hogy a költözés megnehezíti a látogatást és az élelmiszerek eljuttatását.

A veracruzi Ignacio Allende börtön igazgatója alaptalan pletykának nevezte az átköltöztetés hírét, azt azonban elismerte, hogy az intézmény egy részét ki fogják üríteni a film miatt.

December elején a veracruzi kormányzó jelentette be, hogy a Gibson-film munkálataihoz felszabadítják a börtön egy részlegét.

A hollywoodi filmsztár és rendező három éve a környéken forgatta Apocalypto című, maja nyelvű filmjét, és jó kapcsolatokat alakított ki a helybeliekkel.

A készülő Hogy töltöttem a nyári vakációt? című akciódráma forgatókönyvét Gibson írta, és ő játssza a főszerepet is, ám a rendezői székben ezúttal Adrian Grunberg ül, aki annak idején az Apocalypto első rendezőasszisztense volt.