Fatime
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Véletlenül a neten Antal Nimród új filmje

2010.01.06. 12:09
Véletlenül pár órára felkerült a PlayStation Networkre Antal Nimród Szállítmány című akciófilmje, ami decemberben két hétig szerepelt az észak-amerikai bevételi toplistán.

Véletlenül rövid időre fölkerült a PlayStation Networkre Antal Nimród Szállítmány című akciófilmje, ami decemberben két hétig szerepelt az észak-amerikai bevételi toplistán. A Sony Computer Entertainment képviselője elismerte, hogy egy hiba miatt a múlt hét végén néhány óráig le lehetett tölteni a PlayStation hálózatáról a filmet, ám ahogy észlelték a történteket, a mozit eltávolították a lapról - idézte a Variety az illetékest. Az nem derült ki, hányan tölthették le a produkciót a hálózatról, amelynek 33 millió regisztrált felhasználója van világszerte. Mindenesetre a Szállítmány a történtek után tömérdek kalóz filmoldalra került fel.
A film 15,8 millió dolláros (3 milliárd forintos) mozibevételt hozott a Sonynak. A "baleset" biztosan a dvd-eladásokra lesz hatással.

A hollywoodi szaklap forrásai szerint elképzelhető, hogy a Sony a DVD-megjelenés előtt a PlayStation Networkön akarta forgalmazni a filmet - ahogy a Derült égből fasírt esetében is tette -, csak véletlenül korábban nyomták meg a gombot. A Los Angelesben született magyar származású filmrendező Budapesten szerzett filmes diplomát. Kontroll című filmje 2004-ben Cannes-ban és a Magyar Filmszemlén is a legjobb elsőfilmes alkotás díját kapta.