Szilvia
5 °C
16 °C

Véletlenül a neten Antal Nimród új filmje

2010.01.06. 12:09
Véletlenül pár órára felkerült a PlayStation Networkre Antal Nimród Szállítmány című akciófilmje, ami decemberben két hétig szerepelt az észak-amerikai bevételi toplistán.

Véletlenül rövid időre fölkerült a PlayStation Networkre Antal Nimród Szállítmány című akciófilmje, ami decemberben két hétig szerepelt az észak-amerikai bevételi toplistán. A Sony Computer Entertainment képviselője elismerte, hogy egy hiba miatt a múlt hét végén néhány óráig le lehetett tölteni a PlayStation hálózatáról a filmet, ám ahogy észlelték a történteket, a mozit eltávolították a lapról - idézte a Variety az illetékest. Az nem derült ki, hányan tölthették le a produkciót a hálózatról, amelynek 33 millió regisztrált felhasználója van világszerte. Mindenesetre a Szállítmány a történtek után tömérdek kalóz filmoldalra került fel.
A film 15,8 millió dolláros (3 milliárd forintos) mozibevételt hozott a Sonynak. A "baleset" biztosan a dvd-eladásokra lesz hatással.

A hollywoodi szaklap forrásai szerint elképzelhető, hogy a Sony a DVD-megjelenés előtt a PlayStation Networkön akarta forgalmazni a filmet - ahogy a Derült égből fasírt esetében is tette -, csak véletlenül korábban nyomták meg a gombot. A Los Angelesben született magyar származású filmrendező Budapesten szerzett filmes diplomát. Kontroll című filmje 2004-ben Cannes-ban és a Magyar Filmszemlén is a legjobb elsőfilmes alkotás díját kapta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?