Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A farkasember is izgatja az amerikaiakat

2010.01.07. 16:07
A People's Choice Award szerdai díjátadó ceremóniáján az Újhold, az Inni és élni hagyni, valamint egy új sorozat, a The Vampire Diaries kapta a legtöbb elismerést. A People Magazin 36. alkalommal írta ki a a díjat, aminek keretében az olvasói megválasztják az elmúlt év kedvenceit. Sandra Bullock és Lady Gaga is tarolt.

Az Újhold négy trófeát vitt el a szavazatok alapján a 36. alkalommal megrendezett Los Angeles-i gálán. Köztük a kedvenc mozi, sorozat és szereplőgárda elismerését. A Robert Pattison, Kristen Stewart és Taylor Lautner alkotta csapatból a tinisztár Lautnert jó alakításáért külön is díjazták.

Az Inni és élni hagyni, valamint a The Vampire Diaries a kedvenc tévés  és a kedvenc új tévédráma díját szipkázta el. Az amerikai nézők interneten szavazhattak tévés, mozis és zenei kedvenceikre.

Tarantino és Bullock

A mozis díjakat Tarantino Becstelen Brigantyk című második világháborús filmje, Sandra Bullock Nász-ajánlat című romantikus vígjátéka és a Fel! című családi animációs film kapta.

Bullock a kedvenc filmszínésznő kategóriában is győzelmet aratott. A színészek között akciósztárként Hugh Jackman kapta a legtöbb voksot, a vígjátékok kategóriában Jim Carrey jeleskedett, a közönség azonban Johnny Deppet szavazta meg kedvenc filmszínészének.

A nézők kedvenc tévédrámája a Doktor House lett, a címszerepet alakító Hugh Laurie pedig elnyerte a kedvenc státust. A tévés vígjátéksorozatok közül az Agymenők kapta a díjat. A kategória kedvenc színésznője Alyson Hannigan (Így jártam anyátokkal), színésze Steve Carell (A hivatal) lett.

A különböző kategóriákban a zenei díjakat Lady Gaga, Taylor Swift, Mariah Carey, Carrie Underwood, Keith Urban, Eminem és a Paramore együttes gyűjtötte be. A közönség külön díjazta Rihanna és Kaye West zenei együttműködését.

Netes celeb

A szavazás Ashton Kutchert hozta ki győztesként a kedvenc netes celebritás kategóriában.

Bár a People's Choice Awardot nem veszi olyan komolyan a hollywoodi filmszakma, mint az Oscart vagy a hollywoodi színészcéh díjait, a színészek és a zenészek nagyra becsülik a nézőktől kapott elismerést.