Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Avatarnál már csak a Titanic jobb

2010.01.08. 10:27
Az Avatar csütörtök este megelőzte a Gyűrűk ura trilógia záródarabját, bőven egymilliárd dollár fölött tart a bevételi listán, a szintén Cameron-film Titanic utolérése azonban még messze van.

A legjobb film Oscar-díjára is esélyes Avatar 20 nap alatt ért a csúcs közelébe (ami már önmagában véve is egyfajta rekord lehet), és máris több, mint kétszer annyi pénzt termelt, mint amennyibe került. A félmilliárd dolláros gyártási költséget az első nyolc napban megtermelte, majd szépen haladt tovább a kitaposott úton, és jelenleg 1 131 800 000 dollárnál tart, amivel csütörtök este megelőzte a Gyűrük ura trilógia záródarabját, az 1 119 100 000 dollárt kereső Király visszatért.

A toplista élén szintén James Cameron-film áll, a Titanic, ami 1997 óta 1 842 900 000 dollárt termelt a gyártó stúdiiónak. Bár az Avatar bevételei nem fognak mindig a mostani mértékhez hasonlóan nőni, előbb-utóbb beérheti a jelenlegi listavezetőt, és átlépheti a kétmilliárd dolláros álomhatárt. A film anyagi sikerét nagyrészt annak köszönheti, hogy a 3D-s vetítések belépőjegyeinek ára a világon mindenütt jóval magasabb, mint a hagyományos előadásoké.

James Cameron egy nemrég adott nyilatkozatában elmondta, a filmnek lesz folytatása, eredetileg is trilógiának tervezte a történetet, így az Avatar 2 után minden valószínűséggel jöhet majd az Avatar 3 is.