Az Avatarnál már csak a Titanic jobb

2010.01.08. 10:27
Az Avatar csütörtök este megelőzte a Gyűrűk ura trilógia záródarabját, bőven egymilliárd dollár fölött tart a bevételi listán, a szintén Cameron-film Titanic utolérése azonban még messze van.

A legjobb film Oscar-díjára is esélyes Avatar 20 nap alatt ért a csúcs közelébe (ami már önmagában véve is egyfajta rekord lehet), és máris több, mint kétszer annyi pénzt termelt, mint amennyibe került. A félmilliárd dolláros gyártási költséget az első nyolc napban megtermelte, majd szépen haladt tovább a kitaposott úton, és jelenleg 1 131 800 000 dollárnál tart, amivel csütörtök este megelőzte a Gyűrük ura trilógia záródarabját, az 1 119 100 000 dollárt kereső Király visszatért.

A toplista élén szintén James Cameron-film áll, a Titanic, ami 1997 óta 1 842 900 000 dollárt termelt a gyártó stúdiiónak. Bár az Avatar bevételei nem fognak mindig a mostani mértékhez hasonlóan nőni, előbb-utóbb beérheti a jelenlegi listavezetőt, és átlépheti a kétmilliárd dolláros álomhatárt. A film anyagi sikerét nagyrészt annak köszönheti, hogy a 3D-s vetítések belépőjegyeinek ára a világon mindenütt jóval magasabb, mint a hagyományos előadásoké.

James Cameron egy nemrég adott nyilatkozatában elmondta, a filmnek lesz folytatása, eredetileg is trilógiának tervezte a történetet, így az Avatar 2 után minden valószínűséggel jöhet majd az Avatar 3 is.