Az Avatar minden rekordot megdöntött

2010.01.12. 15:43 Módosítva: 2010.01.12. 15:43
James Cameron 3d-s scifije negyedik hete hozza stabilan a 80 ezer feletti nézőszámot, összbevételben lenyomta a Jégkorszakot és a Mamma Miát is.

Itthon 82 130-an látták a hétvégén az Avatart, ezzel James Cameron látványmozija negyedik hete uralja a hazai nézettségi toplistát. A decemberi bemutató óta 561 ezren vettek jegyet a filmre, az Intercomtól pedig megtudtuk, 791 millió forintos összbevételével az Avatar az első a minden idők legjobb magyar mozibevételeit összegző listán. Lenyomta a Jégkorszak 3-at, amiért összesen 773 millió forintot csengettek ki a pénztáraknál, és a Mamma Miát is, ami így a harmadik helyre szorult 750 millió forinttal.

Guy Ritchie viktoriánus Bond-filmje, a Sherlock Holmes nemcsak kritikusunknak, a nézőknek is bejött: második lett 66 248 nézővel. A Meryl Streepet és Alec Baldwint is felvonultató Egyszerűen bonyolultról hiába írtuk meg, hogy tockost érdemelne érte minden készítője, 26 016 eladott jeggyel harmadik a toplistán.

A karácsonyi premier után három héttel már csak 14 940-en ültek be a Disney hagyományos rajztechnikával készített vudumeséjére, A hercegnő és a békára, de majdnem ugyanennyien, 14 216-an látták az Alvin és a mókusok 2-t is.

5229 nézővel a középmezőnybe csúszott Jennifer Aniston és Aaron Eckhart romantikus vígjátéka, a Derült égből szerelem, és közel ennyien, 5081-an voltak kíváncsiak arra, hogyan dönt meg Csányi Sándor minden útjába kerülő nőt a Poligamyban.

2389 fanatikus vámpírrajongó sokadszorra is megnézte az Alkonyat - Újholdat, Gerard Butler csavarosnak szánt mészárlását, a Törvénytisztelő polgárt 2160-an látták, a toplista utolsó helyére pedig a Vince Vaughn Tahitin forgatott terápiás vígjátéka, a Páros mellékhatás került 1472 nézővel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla