Marcell
19 °C
32 °C

James Bond is kaphat egy plusz dimenziót

2010.01.12. 20:44
Az Avatar sikere alaposan felkavarta az egyébként is rekordbevételt elkönyvelő Hollywood mindennapjait: boldog-boldogtalan 3D-s terveket jelent be. James Bondot is elérte a végzet.
20070521 rnn i09 054

A 23. Bond-film megszületésével kapcsolatban már korábban tudni lehetett, hogy a leginkább egy vidéki teherautósofőrre emlékeztető fizimiskával bíró Daniel Craig ismét magára veszi a szmokingot és a csokornyakkendőt, illetve azt is, hogy a történet nem a Quantum csandje címre magyarított Quantum of Solace, hanem a könyvben első, a filmek sorozatában 21. Bond-kaland, a Casino Royale nyomdokaiban halad majd.

Rendezőkről és írókról egyelőre nem tudunk beszámolni, mert még nem hoztak végleges döntést a jogtulajdonosok, akiknek további problémát okoz, hogy az MGM stúdió eladása nem úgy halad, ahogy szeretnék, márpedig addig nem lehet belekezdeni a forgatásba, míg az ügylet végére pont nem kerül.

A színészek közül Judy Dench (M) és Craig nyilatkozta, hogy a 2010-es évre nem terveznek maguknak másik forgatást, mert bármelyik nap érkezhet a telefon, hogy irány dolgozni.

A jelenleg előkészítési szakaszban tartó új filmről egy állítólagos bennfentes azt nyilatkozta, hogy a váratlan kényszerszünet és az Avatar kissé meglepő sikere a 3D irányába vitte el a készítők elképzeléseit, és jelenleg is folynak a tárgyalások a jövendőbeli rendezőkkel (köztük az Oscar-díjas Sam Mendesszel) arról, hogy ki vállalná el a franchise ilyen gyökeres átalakításának várhatóan hatalmas feladatát.