Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bollywood megvásárolná az MGM-et

2010.01.15. 11:34
Indiai filmes cég is jelentkezett az amerikai Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) megvásárlására, miután január 12-én meghirdették az egykor piacvezető hollywoodi stúdiót.

Az amerikainál is több filmet gyártó indiai filmipar nem először vetné meg a lábát az Egyesült Államokban. A Mumbai (Bombay) melletti Bollywoodnak nevezett filmes központ Reliance Entertainment cégét az a milliárdos vezeti, aki már Steven Spielberg DreamWorks Studiójába is befektetett. Anil Ambani tovább szeretne terjeszkedni Kaliforniában, írja az Econimic Times.

Az eladósorba került MGM-ért már több befektető is jelentkezett, India legsikeresebb filmgyártója azonban könnyen befutó lehet.

A hollywoodi filmgyárat legutóbb 2004-ben értékesítették ötmilliárdért. Az MGM komoly filmes archívummal is rendelkezik, négyezer filmmel (köztük a James Bond-kollekció és a közeljövőben mozikba kerülő Hobbit című film jogainak fele is övé), és 10 ezer televíziós epizódja van.