Farkasarcú Megan Fox vagy Gordon Gekko?

2010.01.24. 08:51

A tavalyi rekordbevételes év elején összesen alig találtunk tíz filmet, amit tiszta szívből mertünk ajánlani, idén meg ez már a második tízes lista, amiben vígjátékok és képregény-feldolgozások mellett van azért blockbuster is. Meg a Tőzsdecápák 2, amit már 23 éve várunk. Nyomjon 10-est a kedvencére, 1-est arra, amiért kár volt a celluloid!

A szavazásnak vége

1. Éli könyve (február 25.)

A Hughes tesók új filmjében Denzel Washington az apokalipszis után járja a világot, mert fel akarja tölteni az iPodját. Aztán úgy alakul, hogy a maréknyi túlélő sorsa mind tőle függ majd, illetve attól a könyvtől, amit a zsákjában hordoz, és amiért ölni is képes. Gary Oldman nagyon elszántan akarja a könyvet, Mila Kunis meg ebben a filmben is pont olyan aranyos, mint mindig. A film a bemutató óta a nyolcvanmillió dolláros gyártási költség felét már behozta, és ugyan a kritikusok nem nagyon szeretik (49 százalékon áll a Rotten Tomatoes-nál), az imdb.com-on 7,5 ponton áll 4000 fölötti szavazattal.

6,27

2. Titánok harca (április 1.)

A görög mitológia összecsap a CGI-teremtményekkel és a hollywoodi forgatókönyvírókkal: Perszeusz, Zeusz fia elindul pár haverja társaságában, hogy megmentse isten faterját és a földi népséget Hádésztól. Egy nagyon vicces 1981-es film remake-je, főszerepben az akciófilmek új mindenese, Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Izabelle Miko és Danny Huston.

6,83

3. Season of the Witch (március)

Nicolas Cage egy XIV. századbeli lovagot alakít a filmben, akinek az a dolga, hogy valami kolostorba elcipeljen egy szerencsétlen nőt, akit boszorkánysággal és egyben a pestisjárvány kirobbantásával vádolnak. Ron Perlman is benne van, meg kardozás, lovaglás és középkori erkölcsök. Ausztria után Dobogókőn és Fóton forgatták. Információink szerint ugyanúgy hetvenmillió dollárból készült, mint a Hellboy 2: ebből tizenegy millió Cage fizetése, Perlman csak félmilliót kapott.

5,25

4. Repo Men (április 2)

A jövőben már olyan fasza lesz a világ, hogy ha egy szervünknek baja lesz, akkor kapunk helyette másikat azonnal, de van egy kis bibi: ha nem fizetjük az új herék részleteit, akkor jönnek a szervbank emberei és elviszik. Ha beledöglünk, akkor is. Jude Law és Forest Whitaker a szervbank szenvtelen sameszeit alakítkák a filmben, amiben persze lesz majd egy csavar, meg valamiféle erkölcsi tanulság is a végére.

6,24

5. Date Night (április)

Az idén a legtöbb tévészínészt felvonultató komédia ez lesz, az tuti. A két főszereplő (Steve Carell és Tina Fey) mellett legalább tíz ismert komikus szerepel benne, és olyan jócsajok is, mint Mila Kunis vagy Leighton Meester. Carell és Fey elmennek vacsorázni egyet, de a randi alatt összetévesztik őket egy másik párral, azaz klasszikus receptre épül a sztori, és lesznek benne kurvák, bérgyilkosok, maffiózók és remélhetőleg sok poén.

5,41

6. Tőzsdecápák 2. (április)

Oliver Stone régóta fenyegette már a mozinézőket Gordon Gekko (Michael Douglas) visszatérésével, hát tessék, idén megkapjuk. A fickó annyira király karakter, hogy még a bárgyú forgatókönyv (a sittről kiszabaduló Gekko és egy ifjú titán közösen keresik a gazdasági válság okozóit, stb.) és Shia LaBeouf sem tud elriasztani tőle. Josh Brolin ebben is szerepel. Az első rész mindössze 15 millió dollárból készült, és csak az USA-ban ötvenmillió körül hozott, de DVD-n keresett még hozzá vagy húszmilliót. Michael Douglas Gekko első megformálásáért Oscar- és Aranyglóbusz-díjat is kapott.

6,00

7. Prince of Persia (május)

Nagyon régóta várunk már egy igazán jó videojáték-adaptációra a mozikban, és ugyan a trailer maradéktalanul nem győzött meg, de máris sokkal jobb úton haladunk, mint eddig. A hercegnőt megmentő csupaizom csávó Jake Gyllenhaal lesz, a csaj egy Gemma Arterton nevű brit, a főellenség meg Ben Kingsley, mert neki alapból olyan rohadék feje van ugye. A történet banális, de hát mese, könyörgöm, milyen legyen? A film gyártási költségei a kismillió trükk és digitális effekt miatt 150 millió dollárra rúgnak, fel van adva a lecke rendesen.

6,56

8. Jonah Hex (június)

 

Jonah hex poster comic thumb-thumb-550x345-21424

Félelemmel teli izgalommal várjuk ezt a képregényfilmet, mert ugye lesz benne Josh Brolin és a történet a Vadnyugaton játszódik, a főhős fél arcát ráadásul elorzította egy pont elegendő ideig odatartott vörösen izzó tomahawk, és John Malkovich a főellenség. A negatívumok között ott van menten a farkasarcú és tehetségtelen Megan Fox, a rendező eddig csak a Horton Hears a Who! című gyerekfilmet jegyzi, és ha ez nem lenne elég, a klasszikus bosszútörténet PG-13-as besorolást kap, azaz gyerekek is megnézhetik. Ettől még persze lehet jó.

5,18

9. Eredet (július)

Christopher Nolan idén nem Batmanezik, hanem egy sci-fit forgat, amiben Leonardo DiCaprio belemászik az emberek fejébe, hogy onnan gondolatokat lopjon el, illetve semlegesítsen olyanokat, melyek a világ végét jelenthetik. Biztos lesz benne valami nagy csavar valahol, mert ez eddig fél órára sem elég, bár a forgatókönyvet maga Nolan jegyzi, benne meg valamilyen megmagyrázhatatlan oknál fogva nagyon bízunk.

7,42

I0. Salt ügynök (augusztus)

A veterán Phillip Noyce rendezi Angelina Jolie-t ebben az akcióthrillerben, aminek a trailerében tulajdonképpen az egész filmet elmesélik. Evelyn Salt a CIA egyik ügynöke, ám egy szép napon valami orosz nyikhaj azzal vádolja meg, hogy kettős ügynök, így elszabadul a pokol. A ruszkik olyan régen voltak már főellenségek, tökre hiányoztak ezekben a terroristáktól vészterhes időkben.

5,75