Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Drunk History a legjobb kisfilm

2010.01.29. 10:50
A Drunk History, Jeremy Konner és Derek Waters kisfilmje lett a Sundance Filmfesztivál rövidfilmes zsűrijének fődíjasa. A nemzetközi mezőnyben egy új-zélandi film aratott győzelmet.

A rövidfilmes zsűri csütörtökön hozta nyilvánosságra döntését. A díjakat szombaton, a független filmfesztivál díjátadó ceremóniáján adják át, írja a Hollywood reporter.

A kisfilm március 22-én játszódik, amikor a főhős, Jen Kirkman két üveg bor után egy történelmi eseményről kezd elmélkedni. A főbb szerepekben Don Cheadle és Will Ferrell.

A nemzetközi rövidfilm-kategória díját az új-zélandi Six Dollar Fifty Man kapja. Mark Albiston és Louis Sutherland mozijában a nyolcéves Andy szuperhősös álomvilágából kiszakadva játszótéri ellenfelekkel kerül szembe.

A zsűriben Sterlin Harjo forgatókönyvíró-rendező, Brent Hoff, a Wholphin dvd-magazin szerkesztője és Christine Vachon producer ült.