Idén is kiosztják az Arany Málnát

2010.02.02. 10:20
A Transformers hét díjat is nyerhet, Megan Fox tehetségtelensége két Arany Málnát érhet a 2009-es Razziesen.

A Razzies néven is ismert díjat 1981 óta osztja ki John J. B. Wilson amerikai publicista, nem az év legjobb filmes teljesítményeit díjazza velük, hanem az ellenkezőjüket. Arany Málnát a legrosszabb produkciók, színészek, rendezők és forgatókönyvek kapnak. Maga a díj egy golflabda nagyságú málna, amit egy üres filmtekercsre erősítenek, és lefújnak aranyszínű festékkel. Önköltségen ezer forintba kerül darabja.

Megan Fox a Transformersben nyújtott alakításáért kaphatja meg az Arany Málnát
Megan Fox a Transformersben nyújtott alakításáért kaphatja meg az Arany Málnát

Az első Razziesra Wilson házában került sor, és három barátja vett rajta részt. A szájhagyomány hamar felkapta, és mostanra az Oscar-gálát egy nappal megelőző díjátadóról (Wilson egy pódiumon felolvassa a nyertesek nevét) számos hírügynökség beszámol, közöttük a CNN is.

A díjak odaítélésében bárki részt vehet, aki tagja lesz az Arany Málna Alapítványnak, és befizeti a tagsági díjat. A nevezéseknél Wilson 650 újságíró és filmes szakember véleményét vette figyelembe. Hollywood természetesen nincs odáig a Razziesért, a díjazottak nem is szokták átvenni a szobrot, de akadtak kivételek: Tom Selleck, Ben Affleck és Halle Berry együtt nevetett a közönséggel és a díjátadókkal.

Will Ferrell is esélyes a kínos díjra
Will Ferrell is esélyes a kínos díjra

Az idei Arany Málnára jelölt filmek között hét-hét kategóriában tűnik fel a Transformers: A bukottak bosszúja és a Land of the Lost (Az elveszettek földje), Megan Fox színésznő és Will Ferrell színész/rendező pedig két-két díjra esélyes. Wilson március 6-án az elmúlt évtized legszörnyűbb alkotásainak és színészeinek is kiosztja az Arany Málnát, így előfordulhat, hogy Ben Affleck vagy a John Travolta nevével fémjelzett Háború a földön újabb díjakat szerezhet. A nevezettek teljes listája itt olvasható.