Mikor mennek mozikba a szemlés filmek?

2010.02.09. 16:09 Módosítva: 2010.02.09. 16:09
A nagydíjas Bibliotheque Pascal március közepén kerül a mozikba, a közönségdíjas Köntörfalak már e hét csütörtökétől látható országos forgalmazásban. Az érdekesebb filmek startja után néztünk.

"Rettenetesek a MOM-ban a vetítési viszonyok, életlen film, gyenge fényerő, méltatlan helyzet, a Millenárisnál kevesebb férőhely" - számolt be a győztes Hajdu Szabolcs a szemlés technikai élményekről. "Kritikán aluli volt a minőség, a Czukor show-t például a premierjén nem tudták a kópiáról levetíteni, csak hd-kameráról" - panaszkodott Pusztai Ferenc producer is. Kérdés, mikor mutatják be ezeket a filmeket normálisan és/vagy e-kópián a magyar mozikban.

A Bibliotheque Pascal februárban a berlini filmfesztiválon versenyez, és március 18-ától mutatják be itthon 3-4 kópiával. Pejó Róbert osztrák-magyar Látogatása március 16-án nyitja meg az osztrák filmszemlét, a Diagonálét, itthon április végén, vagy május elején lesz magyar mozikban. A Köntörfalakat február 11-étől futtatják országszerte 4 kópiával és 10 e-cinemával.

"Még nincs forgalmazóm, de remélem, tavasszal bemutatják" - mondta Vágvölgyi B. András az 56-os Kolorado Kidről, amit szemlén látott először szélesvásznon, és ő az egyetlen filmes, aki elégedett volt a hatással. "Ősszel szeretnénk bemutatni a Vespát. A filmszemlén rendezett nyílt médiaóra egyik nyeresége az volt, hogy kiderült, hogy a középiskolások jól fogadták. Ezért gondoltuk, hogy egyik nézőréteg ők lehetnének" - mondta Szekeres Dénes, a Tivoli producere, és azt is hozzátette, hogy még nem választottak forgalmazót a jelentkezők közül.

Április elején lesz mozikban a Czukor show, a Team building április második felén debütál Pusztai Ferenc szerint, mindkettőt 5 kópiával és 12 e-cinemával terjesztik majd. Sas Tamás szerint április közepén fogják adni a Szélcsendet és a Presszó 10 év című filmjeit, de biztosat még ő sem tudott mondani.