Itthon még mindig tarol az Avatar

2010.02.23. 16:15
32 631 nézővel tizedik hete vezeti James Cameron filmje a hazai toplistát. A rendező exnejének filmjét, a szintén Oscar-esélyes A bombák földjént 2678-an látták, ami csak a 11. helyre volt elég.

Tizedik hete vezeti itthon a nézettségi toplistát James Cameron űrindiános filmje, az Avatar, most 32 631 nézővel lett első (ez 17 százalékos romlás az előző hétvégéhez képest). A második hete futó Valentin-nap nem sokkal maradt le: 28 922-en voltak kíváncsiak a szerelmes Jessica Albára és Ashton Kutcherre, pedig a film csak egy gyenge Igazából szerelem-koppintás. A harmadik 26 032 nézővel a Villámtolvaj című szörnyes-tinivarázslós fantasy lett, ami  nem jobb a Harry Potter-filmeknél (kritika itt), de nekünk magyaroknak fontos film, mivel Futaki Attila rajzolja a képregényváltozatát.

A dobogósok után nagy leszakadással jön a többi toplistás film: 16 007-en látták az Egek urát, amiben George Clooney VIP-repülőjegyes, céges dolgozókat kirúgó HR-es. A Benicio Del Torót, Hugo Weavinget és Anthony Hopkinst is felvonultató kosztümös horrorra, a Farkasembere 10 223 jegyet adtak el a hétvégén, a viktoriánus James Bonddá változtatott Sherlock Holmesra viszont már csak feleennyit, 5169-et.

Hiába konvertálták át 3D-be, a Toy Story 2. ezen a héten is csak szerény, 3806-os nézőszámot produkált. Bár az Agora című szandálos-görögös drámában a gyönyörű Rachel Weisz csak egy szál tógát visel, nem hatotta meg különösebben a magyar nézőket: a premier utáni hétvégén mindössze 3303-an látták.

Meryl Streep és Alec Baldwin vígjátéka, az Egyszerűen bonyolult kilenc hete fut a mozikban, ezúttal 3037-en ültek be rá, de a másik sztárpáros (Sarah Jessica Parker és Hugh Grant) filmje, a Hova lettek Morganék? is csak 3004 nézőt érdekelt. Cameron volt feleségének filmjét, A bombák földjént csak 2678-an látták, így be sem került a top 10-be, pedig kritikusunk szerint nagyon jó film, Kathryn Bigelow megérdemelten számíthat Oscar-esőre.