Scorsese diliháza is lenyomta az Avatart

2010.02.23. 07:51
40,2 milliós nyitással a Viharsziget az első a hétvégi amerikai toplistán. Az Avatar most már csak 16 milliót termelt, Mel Gibson bosszúfilmje viszont még csak a gyártási költség felét hozta vissza.

Bejött a kivilágítatlan folyosókon bolyongó, szellemeket hallucináló Leo DiCaprio a nézőknek: 40,2 millió dolláros nyitó hétvégével Martin Scorsese kasszasikergyanús könyvadaptációja, az elmegyógyintézetben játszódó Viharsziget lett az első az amerikai toplistán. A Valentin--nap egy héttel az ünnep után már csak 17,1 milliót kapart össze, annak ellenére, hogy fél Hollywood, többek között Julia Roberts, Jessica Alba, Jessica Biel, Ashton Kutcher és Jamie Foxx is szerepel benne (kritika itt).

Az Avatar december 18. óta kirobbanthatatlan az élmezőnyből, most harmadik 16,1 millióval (összebvétele 2,4 milliárd dollár). A negyedik 15,3 millióval a Villámtolvaj című görögös fantasy, ami a Fox stúdió válasza a Harry Potterre, Chris Colombus rendezésében. A Benicio Del Torót, Hugo Weavinget és Anthony Hopkinst is felvonultató kosztümös horror, a Farkasember 9,84 millió dolláros hétvégi bevételt könyvelhetett el.

7,3 millióval az ötödik hely jött össze a Dear John című háborús-romantikus drámának, amit a Csokoládé rendezője, Lasse Hallström jegyez. A Tooth Fairy című családi vígjáték, amiben Dwayne "The Rock" Johnson Fogtündérnek állt jégkorongozót alakít 4,5 millióval hatodik.

Nem igazán hatotta meg a nézőket a Crazy Heart 13 díja, pedig Jeff Bridges még Golden Globe-ot is nyert a lecsúszott countryzenész szerepéért: a film csak 3,02 milliót szedett össze a hétvégén. 2,5 millióval kilencedik lett a From Paris With Love, amiben az elhízott Travolta megint kopasz és kőkemény. Mel Gibsonnak sem nagyon akar összejönni a nagy visszatérés: a 80 millióból forgatott Edge of Darkness 2,21 milliós hétvégi bevétellel lett tizedik , és még csak 47 millió sollárt hozott vissza a forgatási költségekből.