DiCaprio másodszor verte az Avatart

2010.03.01. 10:59 Módosítva: 2010.03.01. 10:59
A Viharsziget című Martin Scorsese-film a második héten is a legjobb volt. Romero felújított filmje már a premieren behozta a költségeket.

Második hete vezeti a észak-amerikai kasszasikerlistát Martin Scorsese Viharsziget című thrillere: a hét végén 22,2 millió dolláros (4,4 milliárd forintos) bevétellel került a mozis toplista élére. A nemzetközi piacon az Avatar megőrizte uralkodó szerepét.

Az Oscar-díjkiosztót megelőző hét végén a jelölések miatti érdeklődés megmutatkozott ugyan az olyan új bemutatók esetében, mint a Jeff Bridges főszereplésével készült Crazy Heart című zenés film, ám egyetlen premier sem tudta megtörni a Viharsziget iránti érdeklődést.

A hidegrázós történet az ötvenes években játszódik egy elmebeteg bűnözőket a világtól hermetikusan elzáró börtönszigeten, ahová azért érkezik a Leonardo DiCaprio által alakított rendőrnyomozó, hogy felkutasson egy eltűnt rabot.

A produkciót forgalmazó Paramount Pictures adatai szerint a bemutatása óta eltelt tíz nap alatt a filmre 75,1 millió dollárért (14,8 milliárd forintért) váltottak jegyet az Egyesült Államok és Kanada mozijaiban.

A Cop Out című akcióvígjáték, amelyben New York-i rendőrként Bruce Willis és Tracy Morgan nyomoz, a boxoffice-lista második helyét szerezte meg 18,6 millió dolláros (3,6 milliárd forintos) bevétellel. George A. Romero 1973-as filmjének felfrissítése, a The Crazies című thriller 16,5 millió dolláros (3,3 milliárd forintos) mutatóval lett harmadik, szinte nyomban rendezve 19 milliárdos gyártási költségének árát.

James Cameron Avatar című sci-fije újabb 14 millió dollárt (2,8 milliárd forintot) gyűjtött a hét végén, és ezzel a negyedik helyet szerezte meg a bevételi listán. Teljes észak-amerikai jegyeladásának értéke vetítésének 11. hetében megközelítette a 707 millió dollárt (140 milliárd forintot), míg itthon bevételben rekorder: 1,4 milliárd forintot hozott eddig. Mivel a külföldi kassza jelenleg 1,84 milliárd dollárnál (363 milliárd forintnál) tart, a produkció összbevétele már 2,55 milliárd dollár (503 milliárd forint). A legjobb öt közé a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak című szuperhősfilm jutott még be 9,8 millió dolláros (2 milliárd forintos) jegyeladással. A tízes boxoffice-toplistán a már említett Crazy Heart szerepel sereghajtóként, amely 2,5 millió dolláros (493 millió forintos) bevétellel kapaszkodott fel. A film eddig kicsivel több mint 25 millió dollárt (5 milliárd forintot) keresett a Fox Searchlight forgalmazásában.