Nem véletlenül maradt ki Farrah Fawcett

2010.03.10. 17:39
Az Oscar-gála szervezői szerint a Charlie angyalai sztárját inkább a tévéből ismerték. A kérdés, hogy akkor Michael Jackson miért került bele a tavalyi év filmes halottaira emlékező kisfilmbe?

Kedden Farrah Fawcett családja szégyenletesnek nevezte, hogy a tavaly júniusban elhunyt színésznőről elfelejtettek megemlékezni az Oscar-gála 2009-ben elhunyt filmeseiről szóló szpotban, de az Amerikai Filmakadémia illetékesei szerdán hivatalosan jelezték, hogy szó sincs tévedésről vagy mulasztásról.

Bruce Davis, aki 1993 óta részt vesz a kisfilm összeállításában, azt nyilatkozta a BBC kérdésére, hogy tavaly sajnálatos módon túl sokan haltak meg a filmipar nagyjai közül, és Farrah Fawcettet inkább a tévéből, a Charlie angyalai című hetvenes évekbeli sorozatból ismerik a nézők, ezért az Emmy-gálán kellett volna megemlékezni róla.

Farrah Fawcett
Farrah Fawcett

Arra a kérdésre, hogy mégis miért szerepelt Michael Jackson az összeállításban, Bruce Davis azt nyilatkozta, az énekes több filmben szerepelt, és meghatározó alakja volt Hollywoodnak is.

Farrah Fawcett tényleg leginkább tévésorozatokban játszott, de például főszereplő volt a The Apostle című filmben, amit 1998-ban Robert Duvall alakítása miatt Oscarra is jelöltek. Michael Jackson a Moonwalker című zenés film mellett csak a The Wizz című, hetvenes évekbeli Óz-feldolgozásban kapott jelentős szerepet, bár igaz, hogy például epizódszerepe volt a Men in Black második részében is.

Davis egyébként véleménye ellenére az Amerikai Filmakadémia nevében is elnézést kért Farrah Fawcett családjától.