A sárkányos most a legnézettebb 3D

2010.03.29. 14:34
Csak 3d-ben érdemes filmet készíteni: a sárkánybarátság elverte Alice-ékat Amerikában. Kicsúszott a legjobb tízből az Avatar.

A Dreamworks legújabb 3D-s animációja, az Így neveld a sárkányodat leverte az amerikai mozikban az Alice Csodaországban című Tim Burton-mozit. A viking fiú, Hablaty a férfivé válás előtt összetalálkozik egy sérült sárkánnyal, és ahelyett, hogy megölné, összebarátkoznak. (Lelkes kritikánk itt olvasható.)

Az Így neveld a sárkányodat 43,3 millió dollárt (8,5 milliárd forintot),  az Alice Csodaországban 17,3 milliót (3,4 milliárd forinttal) hozott, a harmadik 3D-s mozi, az Avatar tizenöt hét után kicsúszott a legjobb tízből.

A John Cusack főszereplésével készült vígjáték, a Hot Tub Time Machine lett a hétvégén a harmadik helyezett 13,7 millió dollárral. A négy barát csúnyán berúg egy sípálya jacuzzijában, 1986-ban térnek magukhoz, így minden esélyük megvan arra, hogy megváltoztassák a múltjukat.

A negyedik helyre a Jennifer Aniston-Gerard Butler párost felvonultató Exférj újratöltve került 12,4 millió dollárral (2,4 milliárd forinttal), az Egy ropi naplója című népszerű képregénysorozatból született Diary of a Wimpy Kid pedig három helyet csúszva ötödikként végezte 10 millió dolláros (1,9 milliárd forintos) jegybevétellel.

A tízes amerikai toplistáról ezen a héten lekerült az Avatar, amely 15 héten át szerepelt a tíz legnagyobb jegybevételt produkáló film között. A 3D-s öko sci-fi így is 2 millió dollárral (394 millió forinttal) növelte a hétvégén amerikai bevételét, ezzel 740,4 millió dollárra (146 milliárd forintra) nőtt.