Elemér
-4 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Külön gyakorolta a közönségességet

2010.04.02. 16:11 Módosítva: 2010.04.03. 18:40
A filmszemlén produceri díjat kapott Czukor show az egyetlen magyar a heti premierek között, és amiben még külön exkluzív, hogy az Indavideó Filmen is megtekinthető a bemutató első napján: szombat este hatig.

Egy biztos, a kibeszélőshowk-ban mindenki meg van vezetve. A 9 éve folyamatosan terhes Mónikának, aki papírról szülte meg a kérdéseit és mondta el moralizálásba és tanításokba hajló okosságait, épp a Czukor show című mozifilm premierjével egyidőben szűnt meg a műsora, mert a konkurens Joshi Bharat és a szigorú ORTT kiütötte. Nemcsak a mozikban ismerkedhet a show-k hátteréről készült filmmel a néző, hanem egy napig az Indexen is.

"Tudomásul kell venni, hogy egyre nagyobb közösségigény van a filmek fogyasztására a neten, és úgy gondoltuk, ez a film reklámjának is simán bedobható" - mondta a film producere, Pusztai Ferenc, aki nem fél attól, hogy így nézőt vesztenének a mozikban. "Mivel ez mozifilm, nem hinném, hogy aki ott akarja megnézni a premier első pár hetében, ne a mozikban tenné. 8 kópián és 19 digitális kópián forgalmazzuk az országban, az Indexre egy napra töltöttük fel."

A Czukor show-t rendező Dömötör Tamás nemcsak a Bárka Színház színésze volt, hanem dolgozott showműsorokban televíziós szerkesztőként, újságíróként is. A kereskedelmi tévék világával, azon belül is a kibeszélőshow-kkal egy kitalált csatorna kitalált műsorán keresztül foglalkozik egy romokban heverő család történetén keresztül.

A film a bulvár mellett egy Füst Milán-drámán, a Boldogtalanokon alapul. Az író 1913-ban olvasott egy hírt Az Estben: egy nyomdász megcsalt szeretője megunja, hogy őt is mindig megcsalják, ezért az újabb szeretőt maga mellé veszi lakásukba, hogy hárman éljenek. A történet végén a 17 éves V. Vilma lőfegyvert ragad.

A rendező színházi előadásban dolgozta fel először a történetet, majd a színészeket megtartva adaptálta mozira: Czukor Balázs a műsorvezető, Anger Zsolt a főszereplő. Árpa Attilát vették be pluszba a szemét producer szerepébe, kritikusunk szerint Angerrel együtt nagyot alakít.

Péter Katának, akit utoljára hat éve láthattunk főszerepben (a Getno című filmben) külön gyakorolnia kellett azt a speciális beszédstílust, amit a filmben használ, áll a sajtóanyagban. "A rendező mondta, hogy erősítsek dupla t-re, mint internetten, és ez hozta magával a többit" - pontosított az Indexnek a színésznő a silány környezetben élő karakteréről, akiről a filmben csak lebegtetik, hogy prostituált.

Csonka Szilvia alakítja Mónikát, a szeretőt, aki csak az ötvenedik percben kerül először vászonra. A filmet többek között Budapesten a Millenáris Teátrumban egy show-díszletben, a mogyoródi Astra Stúdióban és a műsorvezető lakásában forgatták. Ha érdekli a show-k háttere, nézze meg a filmet, ha még bizonytalan, olvassa el kritikánkat, és utána nézze meg. Akár a mozikban, akár nálunk.