A Titánok taroltak a nemzetközi piacon

2010.04.12. 11:52 Módosítva: 2010.04.12. 11:52
Fej-fej mellett futott be a hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistán a Steve Carell sztárkomikus főszereplésével készült Párterápia című vígjáték és a második hete játszott Titánok harca című fantázia-kalandfilm.

A stúdiók előzetes becslése alapján a Páterápia 27,1 millió dolláros (5,3 milliárd forintos) bevétellel debütált, a Titánok harcára pedig 26,9 millió dollárért (5,25 milliárd forintért) váltottak jegyet az észak-amerikai nézők. Ez olyan kis különbség, hogy csak a hétfői nap folyamán, a végleges adatok tükrében derül ki, valójában melyik produkció kerekedett a másik fölé. A boxoffice-elemzők szerint rendkívül ritka, hogy két film ennyire csekély eltéréssel érjen a finisbe, a nézők rendszerint egyértelműen leteszik a voksukat egy produkció mellé.

A heti listavezető szerepe azért fontos egy stúdiónak, mert a következő héten ebből a pozícióból reklámozhatja a filmjét, amiből profitálhat a jegypénztáraknál.

Paul Dergarabedian, a hollywood.com boxoffice-szakértője arra is rámutatott, hogy az előzetes becslések alapján vasárnap kiadott kasszasikerlista mégis nagy jelentőséggel bír, mivel sokan könyvelik el azt az eredményt végeredményként, és internet ide vagy oda, a hétfői frissítésnek nincs akkora befolyása a nézőkre.

A lista harmadik helyét az Így neveld a sárkányodat című 3D-s animáció foglalta el 25,4 millió dolláros (5 milliárd forintos) eredménnyel, a negyedik Tyler Perry Why Did I Get Married Too című vígjátéka lett 11 millióval (2,1 milliárd forinttal), az ötödik Az utolsó dal című dráma 10 millióval (1,9 milliárd forinttal).

A nemzetközi moziporondon egyértelmű volt a Titánok sikere: 31 országban 54 millió dollárt (10,5 milliárd forintot) keresett a mitológiai kalandfilm. A produkcióra a bemutatása óta eltelt tíz nap alatt Észak-Amerikában 110,5 millió dollárért (21,5 milliárd forintért), a világ más tájain pedig 119,2 millió dollárért (23,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.