Nálunk már mindenkit kiütött a Vasember

2010.05.04. 10:37
42 ezren látták hétvégén a páncéljába vizelő Robert Downey Jr.-t a magyar mozikban. A Titánok harca átlépte a 100 ezres nézőszámot. A művészfilmek kicsúsztak az első húszból Budapesten is.

42 689 nézővel nyitott a hazai mozikban a Vasember 2, ami nagyon jó hétvégi eredmény az első rész 17 971-es startjához képest, de gyengébb a Titánok harca vagy az Alice Csodaországban első nézőszámainál: ezt a két filmet 58 ezren látták az első hétvégén. Nekünk bejött a Vasember visszatérése, mert Robert Downey Jr. még mindig vicces mint alkesz nőfaló, és a széttetovált Mickey Rourke is volt olyan jó főgonosz, mint Jeff Bridges az első részben.

A második 10 004 eladott jeggyel A titánok harca 3D lett, ami nekünk nem tetszett, de a nézőknek igen, már 109 043-an látták három hét alatt. A DreamWorks animációs filmje, az Így neveld a sárkányodat 4893 nézővel még mindig harmadik. A magyar forgalmazók kötelező kínos szóviccével eladott vígjáték, a Minden kút Rómába vezet 3918 nézővel maradt le a dobogóról.

Az Exférj újratöltve 3905 nézőt hozott lázba, pedig kritikusunk szerint a Jennifer Anistonra vadászó Gerard Butler-film nem vicces. A Golden Globe-díjas tévés színészeket felvonultató Párterápiát 3647-en nézték a hétvégén, Richard Gere és Ethan Hawke korrupt zsarus filmje, a Brooklyn mélyén 2688 nézővel a hatodik.

Az amerikai toplistából már kihullott az Avatar, itthon még mindig megnézte 2575 kitartó rajongó. Cameron nagy ellenfelét, a 3D-mozikat elfoglaló Alice Csodaországbant 1515-en látták, a Kedves John! című romantikus dráma 971 nézőt érdekelt a hétvégén.

A művészfilmek kimaradtak

A netes filmterjesztő Filmklik a héten a Helyzetek és gyakorlatok néven futó közösségi forgalmazással öt filmet mutatott be a mozikban: az Átok, a Leo kéglije, a Buddha elsüllyedt, a Túlparton és a Bevetetlen ágyak címűeket. A művészfilmek Budapesten sem kerültek be az első húszba.

Három-négy vetítés volt mindegyiknél, a magyar Átok kicsit rajtavesztett, hogy a Budapestfilm betette negyed 5-re, fél 6-ra is, amikor nem nagyon néznek filmeket. A Bevetetlen ágyak, a Buddha , a Cameno magához képest jól ment: ez 25 fölötti számot mutat vetítésenként.