Árpád
-2 °C
4 °C

Bud Spencer és Terence Hill életműdíjas

2010.05.18. 12:22 Módosítva: 2010-05-18 15:38:02
David di Donatello-díjat kapott az olasz filmipar két kultikus ikonja, a 80 éves Bud Spencer és a 71 éves Terence Hill.

Carlo Pedersoli és Mario Girotti, ismertebb nevükön Bud Spencer és Terence Hill még május 7-én vehetett át David di Donatello-életműdíjat (amit olasz Oscarként is emlegetnek). A ceremónián állva tapsolta meg őket az olasz filmipar, a mainstream médiába viszont csak azzal tudtak bekerülni, hogy egy hete Rómában ellopták a bevásárlást intéző Terence Hill pénztárcáját.

A David di Donatello-díjakat 1955-óta osztja ki 18 kategóriában az olasz filmakadémia. Idén a Mussolini első feleségéről szóló háborús dráma, a Vincere tarolt (8 díjat söpört be), a legjobb idegen nyelvű film a Becstelen brigantyk lett.

(A videóban hallható poénok fordítása a spencerhill.hun olvasható)

Carlo Pedersoli 1929-ben született Nápolyban, Mario Girotti tíz évvel később Velencében. Bud Spencer és Terence Hill művésznéven, 1967 és 94 között 17 közös filmmel verekedték be magukat a mozgókép-történelembe. Bud Spencer tavaly októberben lett 80 éves, Terence Hill idén márciusban múlt 71. A jubileumi Bud Spencer-cikkünkben a hazai rajongók a Kincs, ami nincset, az …és megint dühbe jövünket és a Nincs kettő négy nélkült szavazták meg a páros legjobb három filmjének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?