Naomi Watts még nem volt ennyire nőies

2010.05.21. 14:05
A cannes-i fesztivál gyengébb idei versenyfilmjei közül a jobbak között van a Fair Game című izgalmas thriller.

A Fair Game című politikai thriller a verseny egyetlen amerikai résztvevője. A film 2003-ban lelepleződött CIA ügynökről, Valeria Plame-ről szól, aki a vele történt eseményeket könyv formájában is kiadta. Az ügynöknőt a visszafogottabb Naomi Watts, férjét az érzelmes jelenetekbe fejest ugró Sean Penn alakítja.

Sean Penn éppen Washingtonban szólalt fel a szenátus előtt a haiti állapotok miatt, így nem volt jelen a film sajtótájékoztatóján. Naomi Watts elmondta: az ő játékára is jó hatással van, ha régi barátjával, Penn-nel dolgozik. Doug Liman rendező pedig arról beszélt, mennyire magába szívta a színész a férj figuráját.

Wattsot faggatták a legtöbben. Azt mondta, még egy karaktere sem volt ennyire nőies, mint a Fair Game-ben Plame. A színésznő többször is találkozott az igazi Plame-mel, és elment egy rövid katonai kiképzésre is.

000T TRDV714640

A rendező nem akarta, hogy a sztori a Fehér Házról szóljon, hangsúlyozta, több nézőpontot is bemutatnak az alkotásban. Valerie-t ugyanis azért leplezték le az amerikai sajtóban, mert férje, Joe Wilson cikket írt a New York Timesba a nem létező iraki tömegpusztító fegyverekről.

A történet mégis leginkább a kém házaspárról szól, hogy a néző ugrálhasson a politikai mozi, a dráma és a love story jelenetek között.

A Bourne-rejtély rendezője újonc a fesztiválon, nevéhez a Bourne-mozin kívül a Mr. és Mrs. Smith, valamint a Hipervándor fűződik. Mikor a céljáról faggatták, épp ezért azt válaszolta: "értelmes, szórakoztató filmekkel szeretnék jelentkezni, ami a múltban sajnos nem mindig sikerült."