no

Kritikusok szidják a Szex és New York 2-t

2010.05.27. 13:30
Ezen a héten négy cipőfetisiszta New York-i szinglit, bibircsókos Emma Thompsont, balettosokkal párbajozó hiphoposokat és osztrák zongorahangolót nézhetnek a magyar mozikban.

Szex és New York 2.

A túlretusált plakáttal reklámozott folytatás megérkezett a magyar mozikba is, a megszokott szereplőgárdával (Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis) és rendezővel (Michael Patrick King). A négy csaj szinkronhanja Spilák Klára (SJP), Létay Dóra (Kim C.), Kéri Kitty (Kristin D.) és Bertalan Ágnes (C. Nixon). A kritikusok persze már fanyalognak, a gyűjtőoldalukon 14 százalékon áll: szerintük nem okoz semmi meglepetést, tenyérbemászóbb lett az első résznél is. Ritmusában Tarr Béla nyolcórás, Sátántangójához hasonlítják: "A Szex és New York 2 Abu Dzabiban játszódó részeihez képest még a Sátántangó is egy száguldó Spongyabob Kockanadrág-epizódnak tűnik". De még a premier előtt állunk, így a nézők nem dönthettek: Amerikában is ma mutatják be, így az IMDb-n pontszáma még nincs.

Nanny McPhee és a nagy bumm

A 2005-ös Nanny McPhee - A varázsdada után, Emma Thompson ismét dadus szerepben jótékonykodik, ezúttal pedig Ralph Fiennes, Maggie Gyllenhaal , és Maggie Smith asszisztálnak neki. Nanny McPhee ismét egy szerencsétlen sorsú családnak segít, ahol az anya egymaga kénytelen ellátni a farmot, a gyerekeinek pedig a két elkényeztetett unokatestvérüket i el kell viselni. A film rendezője a két Emmy-díjra jelölt Susanna White, aki eddig főként sorozatokat rendezett, legutóbbi munkája négy epizód volt a Generation Kill című minisorozatból. Nanny McPhee visszatérését Amerikában csak augusztus 20-án fogják bemutatni, a Rottentomatoeson viszont 89 százalékot adtak rá a kritikusok.

StreetDance 3D

Itt az első élőszereplős 3D-ben forgatott brit film, ami a táncos filmek között is úttörő. A sztori szerint egy utcai és egy balett tánccsoport kénytelen együtt működni (előbbi a próbaterem használata miatt, utóbbi pedig tanáruk utasítására), a kezdeti ellenszenvből pedig csak összehozzák a balett és az utcai tánc keverékét, úgyhogy irány a táncverseny, ahol megmutathatják hogy pörögnek 3D-ben. A film tele van a Britain's Got Talent nevű tehetségkutató táncosaival. Az IMDb-n 4,9 pontot, a Rottentomatoeson 86 százalékot kapott.

Zongoramánia

A 2009-es osztrák-német dokumentumfilm egy portré Stefan Knüpfer zongorahangolóról, akinek feladata a hangszer előkészítése a koncert előtt, és hogy az a zongorista igényeinek megfelelően szólaljon meg. Az 53. San Francisco Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat, ezen kívül pedig egy jelölése van. Rendezője Robert Cibis és Lillian Franck, Stefan Knüpfer mellett pedig több zongoraművészt is láthatunk illetve hallhatunk. A filmet a Cirkó-Gejzír mozi vetíti Budapesten.