J-Lo elfenekelte Tom Cruise-t

2010.06.07. 13:29 Módosítva: 2010.06.07. 13:38
Robert Pattinson, az Alkonyat: Újhold tinivámpírja és a szerelmét alakító Kristen Stewart is aranypopcornt vihetett haza a vasárnap este rendezett MTV Movie Awards gáláról. Sandra Bullock életműdíjat kapott, J-Lo elfenekelte a kopasz Tom Cruise-t, és minden tini sikítozott az új Harry Potter-trailer miatt.

Az Alkonyat - Újhold öt kategóriában is tarolt a vasárnap este megrendezett MTV Movie Awards díjátadón. A tinivámpír-széria második része lett a legjobb film, Robert Pattinson a legjobb férfi főszereplő, Kristen Stewart a legjobb női főszereplő övéké lett a legjobb csókjelenet, valamint a tinibálvány Pattinson lett az MTV szupersztárja is.

Az év áttörése (Best Breakout Star) kategóriában Anna Kendrick kapott díjat az Egek ura című George Clooney-film mellékszereplőjeként (a 24 éves színésznő egyébként az Alkonyat-szériában is visszatérő szereplő).

A legjobb komikus Zach Galifianakis a Másnaposokkal, bár a film másik főszereplője, Bradley Cooper is a jelöltek között volt ebben a kategóriában, Sandra Bullock, Ben Stiller és Ryan Reynolds mellett. Sandra Bullock egyébként nem távozott üres kézzel: a korábbi filmjeiért megkapta az MTV Generation Award életműdíjat.

Harry Potterért is sikoltoztak

A legjobb mozis főgonosz kategóriában Tom Felton győzött, aki a Harry Potter és a félvér hercegben hatodszorra játszotta el Harry nagy ellenfelét, a mardekáros Draco Malfoyt. Felton olyan gonoszok elől halászta el az aranypopcornt, mint az Alice Szív királynője (Helena Bonham Carter), az Avatar Quatrrich ezredese (Stephen Lang), és a Becstelen Brigantyk náci tisztje, akit az Oscar-díjas Christoph Waltz alakított. Az est fénypontja végül nem a harmadik Alkonyat-mozifilm trailere, hanem a Harry Potter-sorozat kettébontott utolsó részéből, a Halál ereklyéiből összevágott, exkluzív előzetes lett:

A legidétlenebb kategóriák

Az MTV nemcsak arról híres, hogy szembemegy az összes többi mozis díj papírforma eredményeivel, itt vannak a legviccesebb nevű kategóriák is. Ilyen például a legijesztőbb alakítás eredetije: Best Scared-As-Shit-Performance, amiben most Amanda Seyfried volt a legjobb, ő alakította a vámpír Megan Fox barátnőjét a Jennifer's Bodyban. A legnagyobb „badass” sztár a Nindzsa gyilkosban balettozva kaszaboló Rain lett.

A legjobb bunyó a Beyoncé Vs. Ali Larter meccs lett az Őrült szenvedélyből. Ebben a kategóriában azért elég erős volt a mezőny: a jelöltek között volt az X-Men: Kezdetek – Farkas triplaszuperhősös, gyárkéményen verekedése, a Villámtolvaj fénykardozást idéző leszámolása az Empire State Building tetején, Sherlock Holmes és Lord Blackwood párbaja, és az Avatar dzsungelharca, amikor Sam Worthington nekiugrik az exoskeletonban keménykedő Stephen Langnak.

Hányás, pucérkodás, fenekelés

A legmeglepőbb jelenet (az MTV-szóhasználatban: what the fuck?) díját Ken Jeong kapta, aki pucéron ugrott elő a csomagtartóból a Másnaposokban. Versenyben volt még a Sandra Bullockot letapizó Betty White, a Zombielandben cameózó Bill Murray, a Jennifer’s Bidyban rókázó Megan Fox és Isabel Lucas is, aki a Transformers 2 nevetséges szexjelenetében változott át gyilkos droiddá.

A díjátadó köré szervezett látványos showműsorban fellépett egyébként Christina Aguilera, Snoop Dog és a zöld takonnyal arconspriccelt bombázó, Katy Perry is. A legnagyobb sikere Jennifer Lopez és Tom Cruise duettjének volt, az énekesnő látványosan elfenekelte a Trópusi vihar kövér és kopasz producerének beöltözött sztárt.