Karate Kid megmentette a mozikat

2010.06.14. 12:18
A Karate kölyök Jackie Channel és Will Smith fiával, Jadennel leforgatott remake-je hétvégi sikerével kimentette az észak-amerikai mozipiacot a leszállóágból.

A nyolcvanas évekbeli kasszasiker felújítása, a Karate Kölyök a premier hétvégéjén 56 millió dollárt (12,8 milliárd forintot) hozott Amerikában. A 40 millió dollárból (9 milliárd forintból) készült kungfufilm főszereplője Jaden Smith 11 éves korában A boldogság nyomában című filmben sci-fiben szerepelt apjával. A történetet kicsit átírták: a főszereplő fiút Detroitból Kínába költözteti az anyja, ahol az iskolában csak ő nem ért a küzdősportokhoz, így Jackie Chanhez fordul. Itthon júliusban mutatják be.

02

A boxoffice-lista második helyét szintén egy harmincéves múltra visszatekintő történet foglalata el: A szupercsapat, amire 26 millió dollárért (6 milliárd forintért) váltottak jegyet.

A harmadik helyen a Shrek a vége, fuss el véle áll 15,8 millió dollárral (3,6 milliárd forinttal). A sorozat befejezőnek szánt, negyedik, háromdimenziós része eddig nem vonzott akkora érdeklődést, mint a korábbak. Észak-amerikai mozibevétele 210 millió dollár, a harmadik Shrek 283 milliót, a Shrek 2 347 milliót hozott ugyanennyi idő alatt.

Negyedik 10,1 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal) a Get Him to the Greek című vígjáték, az ötödik 8,2 millió dollárral (1,9 milliárd forinttal) a Killers című akciófilm lett. Az észak-amerikai jegybevételi adatok hetek óta elmaradtak a tavalyi év hasonló időszakától, és már csak a két nosztalgiamoziban bíztak, ami bejött: az előző évhez képest 11 százalékkal jobbak lett a jegyeladási adatok.