Rekordbevétellel nyitott a Toy Story 3

2010.06.21. 11:17
Az életre kelt játékok harmadik kalandja a Némó nyomában című filmnél is jobban kezdett: 109 millió dolláros bevétellel. A Jonah Hex a fűzős Megan Foxszal csak 5 milliót szedett össze.

109 millió dolláros hétvégi bevétellel startolt a Toy Story 3 az Egyesült Államokban, ami nemcsak Pixar-rekord, ez minden idők legjobb júniusi nyitó bevétele Amerikában. (Korábban a Némó nyomában vezette a ranglistát 70 millióval.) A beszélő játékok legújabb kalandjára az Egyesült Államokon kívül 44,8 millió dollár értékben vettek jegyet a hétvégén.

29 millióval a Karate Kid lett a második az amerikai toplistán. A 84-es bunyós film remake-jében Jackie Chan tanítja karate helyett kungfuzni Will Smith kisfiát, Jadent. A harmadik hely a 80-as éveket idézi vissza: a Mr. T helyett Liam Neesont és Quinton 'Rampage' Jacksont felvonultató Szupercsapat (leánykori nevén: A-Team) 13,8 milliót szedett össze.

6,12 millió dollárral a Get Him to the Greek című vígjáték lett a negyedik (ezt itthon csak augusztustól láthatjuk). A Shrek a vége, fuss el véle 3D 5,57 milliót szedett össze, ezzel a teljes bevétele 308,9 millió dollár (hazai premier: július 8), a Perzsia hercege - Az idő homokja 5,27 millióval lett hatodik. Tom Selleck és Ashton Kutcher 75 milliós akcióvígjátékával, a Killersszel nemcsak a kritikusok bántak el, a nézők se szeretik: a hétvégén összeszedett 5,1 millióval is csak 45,8 milliónál jár.

A Jonah Hex című képregényfilm is csak 5 milliót hozott, pedig a zombiarcú Josh Brolin mellett a fűzős-harisnyás Megan Fox is főszerepet kapott benne. 2,67 millióval kilencedik a május óta vetített Vasember 2 (eddigi összbevétele 604,7 millió dollár), tizedik a Marmaduke című kutyakomédia 2,65 millióval (gyerekeknek itt ajánlottuk).