Az Amerikai szépség producere felel a következő Oscar-gáláért

2010.06.23. 12:50
Bruce Cohen társa a nagyszabású tévés eseményeket, köztük a tavalyi olimpiai játékok közvetítését jegyző Don Mischer lesz. Nem lesz könnyű dolguk, ha túl akarják szárnyalni az idei gálát, ami minden idők legnézettebb díjátadója volt.

Az Amerikai szépség és a Milk című sikerfilmek producere, Bruce Cohen állítja színpadra a következő Oscar-gálát. Az Amerikai Filmakadémia tájékoztatása szerint Cohen munkáját Don Mischer televíziós producer segíti. Mischer az olimpiai játékok közvetítésével ért el sikereket az amerikai tévés piacon, most produceri teendői mellett rendezőként is részt vesz a munkában. A korábbi gyakorlat szerint a két producer mellett harmadikként egy rendező felelt az estéért.

Az Oscar-díjakat immár 83. alkalommal 2011. február 27-én osztják ki, a show házigazdáját még nem nevezték meg. Legutóbb Steve Martint és Alec Baldwint kérték fel.

"Nyolcéves kölyökként estem szerelembe az Oscarral, azon az estén, amikor a nagyanyám első alkalommal megengedte, hogy fennmaradjak, és megnézzem - fogalmazott közleményében Bruce Cohen. - Egy álom válik valóra, azáltal hogy producere lehetek a gálának a nagyszerű Don Mischerrel. Reményeink szerint olyan műsort csinálunk, amely ünnepe lesz mindannak, amit az emberek szeretnek az Oscar-díjban, vagyis az izgalomnak, a ragyogásnak és a hagyománynak" - tette hozzá Cohen, aki maga is Oscar-díjas.

Don Mischer tévés karrierje során téli és nyári olimpiai játékok nyitó-, valamint záróünnepségeinek közvetítéséért felelt, nevéhez fűződnek a Super Bowl szünetében vetített élő fellépések, valamint számos zenei különlegesség közvetítése is. A tavalyi Oscar-gálát Adam Shankmann és Bill Mechanic állította össze, a műsor minden idők legnézettebb gálaestje volt, de fanyalgó kritikák fogadták.